V USA byly nalezeny neznámé fotografie Hitlerovy milenky

Ve Spojených státech bylo nalezeno jedno z exkluzivních dárkových alb s dosud neznámými fotografiemi Hitlerovy milenky Evy Braunové. O existenci těchto alb se vědělo, ale až do nynějška byla všechna považována za ztracená. Podle pořadu ZDF History věnovala Eva Braunová nalezené album jistému příteli k Vánocům v roce 1941. Na luxusních deskách alba jsou vylisovány iniciály EB a uvnitř se nacházejí desítky fotografií z osobního života této ženy; na některých vaří, na jiných se sluní na břehu jezera po plavání nebo je v Hitlerově společnosti.

Takových alb bylo podle dosavadních poznatků vyrobeno celkem pět, jen toto jedno se však nyní našlo v majetku jistého amerického sběratele.

Jak uvedl autor televizní reportáže Stefan Brauburger, Hitler se s Braunovou seznámil při fotografování ve studiu Ernsta Baumanna, který byl vůdcovým "osobním portrétistou". Braunová tehdy pracovala jako Baumannova asistentka. Řadu z fotografií, které nalezené album obsahovalo, pořídil později právě Baumann.

Braunová od roku 1936 žila s Hitlerem v jeho domě v Berchtesgadenu (v Alpách na pomezí s Rakouskem). Když se Hitler později o existenci alb dozvěděl, došel k závěru, že fotograf měl s Evou "příliš důvěrný vztah" a dal jej poslat jako vojáka na frontu.