Václav Tittelbach

Václav Tittelbach | foto: TV Nova

Změny na Nově pokračují: Tittelbach končí s moderováním sportu

  • 95
Jen pár dní po oznámení odchodu moderátora Pavla Dumbrovského připravila televize Nova další změny. Sedmapadesátiletý Václav Tittelbach končí s moderováním Sportovních novin. V televizi ale zůstává jako redaktor.

"Spekulace, že z Novy odcházím, jsou nesmysl. Sport mě baví natolik, že bych Novu po osmnácti letech neopustil, jen se nyní budu věnovat práci sportovního redaktora," řekl Tittelbach, který v únoru 1994 moderoval vůbec první sportovní zprávy na Nově.

Petr Suchoň

Na postu moderátora ho nahradí o třicet let mladší Petr Suchoň, který působil v rádiu Frekvence 1, v Snídani s Novou měl na starosti přípravu zpráv a komentoval také sportovní přenosy Moto GP nebo fotbalové Ligy mistrů.

"Televize mi dává vynikající příležitost uvádět hlavní sportovní relaci, čehož si moc vážím," řekl Suchoň, který hlavní Sportovní noviny bude poprvé moderovat v úterý 24. dubna večer.

Nejde přitom o první změnu na postech moderátorských matadorů. Po čtrnácti letech končí také Pavel Dumbrovský, který však televizi opouští úplně (více čtěte zde).

Vácav Tittelbach nastoupil do televize Nova jako jeden z prvních, když v roce 1993 uspěl v konkurzu na sportovního komentátora. Jeho profesním vzorem jsou Karol Polák a Luděk Brábník. Má tři děti - Lukáše, Kamilu a Tobiáše Václava.