Rachel Zeglerová (Los Angeles, 14. března 2023)

Rachel Zeglerová (Los Angeles, 14. března 2023) | foto: ČTK

Novou Sněhurku kritizují kvůli barvě pleti i falešnému feminismu

  • 73
Nová filmová Sněhurka Rachel Zeglerová (22) měla našlápnuto stát se miláčkem Hollywoodu. Proslavila se hned po střední škole, když dostala roli v muzikálu West Side Story. Nyní sklízí kritiku, protože se negativně vyjadřuje o svém filmu Shazam! Hněv bohů i originální disneyovce z roku 1937.

Rachel Zeglerovou do role Marie v muzikálu West Side Story obsadil režisér Steven Spielberg. Pak si zahrála ve filmu Shazam! Hněv bohů, o kterém později prohlásila, že roli vzala jen proto, že potřebovala práci.

Snímek Hunger Games: Balada o ptácích a hadech ze svých komentářů vynechala, ale pustila se do originální disneyovky Sněhurka, přestože v nové filmové verzi hraje hlavní představitelku.

Zeglerová prohlásila, že původní animovaný film nenáviděla, prince označila za stalkera a prozradila, že jeho divný příběh se v novém filmu neobjeví. Řekla také, že se nová Sněhurka bude ubírat jiným směrem, nebude zachráněná princem a nebude snít o skutečné lásce, jako tomu bylo ve filmové klasice.

Politicky korektní „trpaslíci“. Disney čelí kritice za hranou Sněhurku

„Sní o tom, že se stane vůdkyní, o které ví, že jí může být, a vůdkyní, o níž jí její zesnulý otec řekl, že by jí mohla být, kdyby byla nebojácná, spravedlivá, statečná a pravdivá,“ řekla herečka.

Později také dodala, že originál, který viděla jen jednou, byl podle ní extrémně starý, pokud jde o postavení rolí mocných žen. Kromě fanoušků se za to dočkala kritiky i od filmových publicistů, podle kterých herečka není nejlepší volbou pro PR snímku. Zeglerové vyčítají, že až příliš prezentuje woke kulturu. A pustili se do ní také kvůli jejímu falešnému feminismu, protože podle fanoušků ne všechny ženy touží jen po moci.

Už předtím tvůrce kritizovali, že princeznu, která v originále má pleť bílou jako sníh, hraje Hispánka. S nevolí byly přijaty i informace o politicky korektních sedmi „trpaslících“, které nahradilo sedm postav.