Salvador Sobral (Kyjev, 14. května 2017)

Salvador Sobral (Kyjev, 14. května 2017) | foto: Profimedia.cz

Zpěvák Salvador Sobral má za sebou úspěšnou transplantaci srdce

  • 0
Loňský vítěz Eurovize Salvador Sobral (28) v prosinci podstoupil transplantaci srdce. Zákrok dopadl dobře a zpěváka po několika týdnech hospitalizace propustili z nemocnice domů. Sobral věří, že v květnu vystoupí na Eurovizi.

„Každým dnem se cítím lépe, ale nesmím zapomínat, že u operace, jako byla tato, zotavení trvá dlouho. Jsem však velmi motivován, co přinese budoucnost, už přemýšlím o novém albu a nemůžu se dočkat, až se vrátím na jeviště,“ prohlásil Salvador Sobral pro Euronews.

Letošní finále Eurovize se uskuteční 12. května v Portugalsku. „Ano, doufám, že tam budu a jsem připraven vystoupit,“ řekl zpěvák pro BBC Music s tím, že se na velkolepou hudební show moc těší.

Nezapomněl připomenout, že jeho země je nyní hodně v kurzu. Portugalci v roce 2016 vyhráli evropský fotbalový šampionát, daří se cestovnímu ruchu, on se stal loni v Kyjevě vítězem Eurovize a zpěvačka Madonna se nedávno přestěhovala do Portugalska. Lidé podle něj mají také stále větší zájem o portugalskou hudbu.

Sobral loni na podzim fanouškům oznámil, že dočasně musí přerušit kariéru. „Není žádným tajemstvím, že mé zdraví je křehké. Mám problém. Nastal čas, abych odevzdal své tělo vědě a stáhl se z jeviště a hudby obecně. Abych se odebral do světa, kde můj problém určitě vyřeší. Bohužel nevím, jak dlouho to bude trvat. Brzy se vrátím, jen nevím jak brzy,“ oznámil.

Koncem září ho pak hospitalizovali v lisabonské Santa Cruz Hospital, která se specializuje na problémy se srdcem. V prosinci podstoupil transplantaci srdce.

Salvador Sobral se stal vítězem 62. ročníku písňové soutěže Eurovize v ukrajinském Kyjevě loni v květnu. Zaujal procítěnou baladou Amar Pelos Dois, stejně jako decentně nasvícenou scénou, která působila jako přímý opak klasického eurovizního popu. 

Českou republiku bude letos na Eurovizi v Lisabonu zastupovat zpěvák Mikolas Josef (22), který v národním kole uspěl jak u odborné poroty, tak u fanoušků. Zazpívá píseň Lie to Me.