Petr Janda | foto: Marek Navrátil

Petr Janda pomůže nováčkům: zapůjčí jim nahrávací studio

  • 15
Zpěvák Petr Janda soucítí se začínajícími zpěváky. A to natolik, že jim věnuje dvě celodenní frekvence ve svém nahrávacím studiu. Nové talenty hledala hudební stanice Óčko v anketě Kit Kat Výtah.

"Nedělám to poprvé. Poskytl jsem studio i pro festival rockových kapel, které tam mohly zůstat dokonce pět dní. Beru tuto podporu jako charitu. Já jsem charitativní člověk. S manželkou podporujeme i děti a máme jich dokonce několik po celém světě," řekl iDNES.cz frontman skupiny Olympic, která v Česku udává hudební směr už několik desetiletí.

Dosud méně známé kapely hledalo Óčko od začátku roku. Kapely musely do televize poslat vlastní videoklip, který byl i vstupenkou do samotné soutěže. Každý týden pak soutěžily v rubrice Kit Kat Výtah tři klipy a diváci pak svým hlasováním rozhodli, kdo v daném měsíci zvítězí a postoupí až do finálového klání. Ze stovky "Výtahových" interpretů se štěstí usmálo na Samuela Martina a skupiny Nonsense a Flattus, kteří si zahrají na jednom koncertě společně s kultovními Horkýže Slíže. - čtěte Je rozhodnuto! Víme, kdo si zahraje s Horkýže Slíže

Jak bydlí Petr Janda
Dům Petra Jandy

Některé finalisty ankety Kit Kat Výtah z Óčka Petr Janda zná, ale na závěrečný koncert, který proběhne ve Futuru 10. prosince, přijít nemůže, protože tou dobou ho čeká vystoupení v Brně. "Až ale budou u mě ve studiu, tak se na ně určitě přijdu podívat," slíbil Janda, který má ve svém domě nedaleko Jevan dokonce dvě nahrávací studia i vlastní vinárnu. 


Co je Česká Kit Kat hitparáda?

Česká Kit Kat HitparádaModerovaná hodina smíchaná z nejprodávanějších titulů podle aktuálního žebříčku IFPI a z klipů, které do hudební stanice Óčko poslaly dosud méně známé kapely, které mají ambice se dostat do povědomí. Rubrika Kit Kat Výtah je součástí České Kit Kat hitparády a klade si za cíl vyvážet na světlo klipy, které by se jinak v televizním éteru neměly šanci objevit. - více čtěte zde

,