Petr Čech a jeho manželka Martina

Petr Čech a jeho manželka Martina | foto: Tomáš Třeštík/Sport Invest

Manželka Petra Čecha: Po nepovedeném zápase moc nemluvím, pak si rýpnu

  • 30
Fotbalista Petr Čech (36) a jeho manželka Martina (37) prozradili, že po skončení sportovcovy kariéry nejspíš zůstanou žít ve Velké Británii. Manželka slavného brankáře v Show Jana Krause, která se natáčela v Londýně, také prozradila, jak to u nich doma vypadá po prohraném zápase.

„Po nějakém nepovedeném zápase moc nemluvím a jen házím soucitné pohledy. A pak ten další den vím, že už si můžu trochu rýpnout,“ řekla Martina Čechová

Se svým budoucím mužem se seznámili již jako studenti sportovního gymnázia v Plzni. Ačkoli ji prý ze začátku nijak neokouzlil, její srdce si nakonec získal svou vytrvalostí. „Když je člověku sedmnáct, tak i tři měsíce mu připadají  jako dlouhá doba,“ upřesnila, co tenkrát považovala za vytrvalost.

Petr Čech byl hostem pořadu Show Jana Krause natáčeného v Londýně již potřetí. Brankář nedávno oficiálně avizoval konec své profesionální fotbalové dráhy. Jak je na to rodina připravena?  „Pravděpodobně zůstaneme v Británii. Já budu pokračovat v tom, co dělám, a Petr si bude muset vybrat některou z možností, které se mu nabízejí,“ prozradila Martina Čechová.

„Myslím, že hledáme takový koncept, abychom se moc neviděli, protože na to nejsme zvyklí,“ doplnil manželku v žertu brankář.

Petr Čech si Martinu Dolejšovou vzal v roce 2003. Manželé spolu mají dvě děti, syna Damiána a dceru Adélu. Fotbalista od roku 2015 působí v anglickém klubu Arsenal.

„Martinu jsem vybral, protože je důležitou součástí mého života a mojí životní oporou. Sportu rozumí a chápe, co obnáší život profesionálního sportovce, a proto je důležitým článkem všech mých úspěchů,“ řekl Petr Čech v jednom z rozhovorů.