Pavlína Johnová, Petra Burianová a Anna Klápšťová ve finále pořadu Peče celá...

Pavlína Johnová, Petra Burianová a Anna Klápšťová ve finále pořadu Peče celá země (2020) | foto: © Česká televize

Finalistce soutěže Peče celá země shořel dům

  • 34
Finalistka první řady soutěže Peče celá země Anna Klápšťová z Líšného s rodinou prožila těžký víkend. V sobotu ráno jim shořel dům. Obce Líšný a Malá Skála zřídily sbírku na pomoc rodině.

„To, co se v sobotu ráno stalo, ze své hlavy nikdy nevymažu. Všem ze srdce děkujeme za jakoukoli pomoc,“ napsala cukrářka v příbězích na Instagramu a poděkovala hasičům, sousedům, lékařům, kamarádům a blízkým.

Uvedla ještě, že když se v šest hodin ráno vzbudila, šlehaly jí z polštáře plameny. Na dotazy ohledně požáru nechtěla odpovídat. „Momentálně tohle nemám sílu řešit. Promiňte,“ napsala iDNES.cz.

„V sobotu po šesté hodině ranní vyjely jednotky k požáru rodinného domu do obce Líšný na Jablonecku. Z okna druhého patra šlehaly plameny. Požár byl po sedmé hodině lokalizován a zlikvidován v 8:30 pomocí čtyř vodních proudů a výškové techniky. Jedna osoba se nadýchala zplodin hoření,“ uvedli liberečtí hasiči k incidentu.

Kromě starostů obcí Líšný a Malá Skála, kteří zřídili transparentní účet, na němž ve čtvrtek dopoledne bylo přes čtyři sta tisíc korun, vyzvali k pomoci i kolegové z Peče celá země. Vítězka show Petra Burianová i porotkyně Mirka van Gils Slavíková poprosily své sledující, aby pomohli, pokud můžou.

„Cukrouškové! Jsme velká rodina, pojďme se spojit a pomoct naší úžasné Aničce. Stala se nešťastná chvíle a přišla o domov. Nejen ona, ale i celá její rodina nyní potřebuje podpořit. Pokud máte možnost zaslat jí na veřejnou sbírku (pořádá obec Malá Skála) jakoukoli finanční pomoc, bude to znamenat mnoho,“ uvedla van Gils Slavíková na sociálních sítích.

17. ledna 2020