Policie zkrátí Hiltonové trest za „dobré chování“. | foto: Profimedia.cz

Paris Hiltonová vyjde v úterý z vězení

  • 12
Dědička hotelového impéria Paris Hiltonová si neodsedí celý trest. Losangeleská policie oznámila, že bude propuštěna z vězení 26. června. Zdůvodnila to tím, že trest může být zkrácen za dobré chování. Hiltonová si měla odpykat více než měsíční trest za opakovanou jízdu bez řidičského průkazu.

Celebrita, která je proslulá především návštěvou večírků, tak stráví za mřížemi jen půlku vyměřeného trestu. Šestadvacetiletá Hiltonová byla sice za opakovanou jízdu autem bez řidičského průkazu, o který přišla loni kvůli řízení pod vlivem alkoholu, odsouzena k 45 dnům vězení, její trest bude ale zkrácen za dobré chování.

Do vězení nastoupila mladá miliardářka 3. června, ale už 7. června byla na základě rozhodnutí šerifa propuštěna do domácího vězení, protože prý měla zdravotní potíže. Její puštění z věznice vzbudilo v USA velké pohoršení, a proto o den později putovala zpět za mříže.

Četní kritici upozorňovali na to, že se s Hiltonovou zachází jinak než s běžným vězněm, což dokazuje, že existuje jakási "spravedlnost pro celebrity".

Obhájci Hiltonové ale naopak namítali, že trest pro Paris byl příliš přísný a exemplární a že vlastně doplatila na své postavení. Plánované úterní předčasné propuštění z vězení policie v Los Angeles zdůvodnila tím, že je to na základě běžného systému, podle něhož může být trest zkrácen za dobré chování. Další důvodem je prý přeplněnost věznic.

,