Olga Menzelová a její manžel režisér Jiří Menzel

Olga Menzelová a její manžel režisér Jiří Menzel | foto: Ondřej NěmecMAFRA

Jiří se před smrtí nakazil covidem-19, prozradila vdova Olga Menzelová

  • 126
Režisér Jiří Menzel, který odešel v září ve věku 82 let, se před smrtí nakazil koronavirem. To podle producentky Olgy Menzelové vedlo k tomu, že oscarový režisér zemřel na covidový zápal plic. Menzel se několik let zotavoval z komplikací po prodělané těžké meningitidě.

„Je to pravda, Jirka podlehl covidovému zápalu plic. Nemoc se u něj začala projevovat tak, že dostal vysoké teploty, kašel a měl bolesti,“ cituje Blesk Olgu Menzelovou.

Režisér v roce 2017 prodělal náročnou mnohahodinovou operaci hlavy. Po ní byl udržován několik týdnů v umělém spánku. Podle Olgy Menzelové šlo o komplikace po těžké meningitidě. Předloni se ze zdravotnických zařízení vrátil domů, kde o něj pečovala manželka.

„Za ty dva roky, co byl Jirka doma, jsme toho zvládli hodně. Oboustranný zápal plic, různé infekty a jiné. Bohužel covid ho dostal. Dokonce to jednu chvíli vypadalo, že to zvládne. Začaly ustupovat teploty, ale pak se stav najednou zlomil a šlo to strašně rychle,“ prohlásila.

S ohledem na režisérův zdravotní stav přitom doma dodržovali všechna bezpečnostní a hygienická opatření. Podle producentky se Menzel nejspíš nakazil od jednoho z ošetřovatelů, který netušil o své infekčnosti. Ona sama se nenakazila a k manželovi chodila v ochranném obleku, rukavicích a brýlích.

Milí přátelé,

jak jste si mohli možná všimnout, stali jsme se my a naši blízcí předmětem nevybíravého psychického lynčování a stalkování ze strany online média Expres.cz, a to jen proto, že se snažíme žít náš obyčejný soukromý život. Seznamte se: nejpronásledovanější dítě - zřejmě nejen v Praze – „Všichni vědí, že existuje, ale nikdy ho nikdo neviděl, někdo jako Yetti.” - Náš Albísek ❤️
A prosíme vás o respektování našeho práva na soukromí.
Olga Menzelová a Miroslav Bárta.

4. listopadu 2020 v 22:16, příspěvek archivován: 5. listopadu 2020 v 7:14

„Prožila jsem v přímém přenosu umírání mého muže na covid-19. Psychicky to byla nejnáročnější péče, kterou jsem s Jiřím zažila. Být oblečen od hlavy až k patě v ochranném obleku, v brýlích, rukavicích, bez možnosti ho políbit, bylo nejvíc depresivní v mém životě,“ dodala.

6. září 2020