Madonna kradla a půjde před soud

  • 2
Madonna nejen zpívá, hraje a píše knihy, ale zřejmě také krade. Ve svém videoklipu Hollywood údajně bez povolení okopírovala nebo napodobila fotografie zesnulého módního fotografa Guye Bourdina. Jeho syn Samuel podal na pětačtyřicetiletou hvězdu žalobu u newyorského soudu. Podle americké televizní stanice ABC tvrdí, že v klipu se objevuje v různé podobě jedenáct otcových snímků.

Fotograf Guy Bourdin zemřel v roce 1991 a patřil k nejvlivnějším módním fotografům 50. let.

Proslavil se především svými výrazně stylizovanými kompozicemi v nezvyklém prostředí.

Soud nyní musí jeho fotografie, které se objevily především ve francouzském magazínu Vogue, porovnat se scénami z Madonnina videoklipu.

Usvědčí zpěvačku roztažené nohy?
Nápadná podoba je prý především v kompozici snímků, pozadí, kostýmech, osvětlení, výpravě, záběrech kamery a použitých dekoracích a objektech.

V jednom z inkriminovaných záběrů lze například zahlédnout zpěvačku s roztaženýma nohama na televizoru, což je podle žalobce zjevně okopírovaná Bourdinova fotografie.

Podle agentury WENN Madonna týden před natáčením klipu navštívila v Londýně výstavu Bourdinových fotografií, která na ni prý udělala velký dojem.

Samuel požaduje náhradu škody nejen po Madonně, ale od všech, kdo se na výrobě klipu podíleli - včetně režiséra Jeana-Baptista Mondina a nahrávací společnost Warner Bros.

Proces by měl začít tento pátek. Zatím se neví, jak velkou sumu by Bourdin chtěl vysoudit.

Madonna a Britney Spearsová, Radio City Music Hall v New Yorku.

Madonna a Christina Aguilerová v Radio City Music Hall.

Madonna s rodinou.

Popová zpěvačka Madonna představila 14. září v Londýně svou první knížku pro děti The English Roses (Anglické růže).

Popová zpěvačka Madonna v Londýně.

Popová zpěvačka Madonna

Zpěvačka Madonna se svou knížkou pro děti s názvem Anglické růže v knihkupectví Barnes and Noble v New Yorku. (29. září 2003)

Zpěvačka Madonna


Témata: Madonna