Klára Doležalová s manželem Miodragem si na jedenácté výročí svatby připili v...

Klára Doležalová s manželem Miodragem si na jedenácté výročí svatby připili v moři. | foto: archiv K. Doležalové

Doležalová oslavila výročí svatby v moři se sklenkou šampaňského

  • 26
Moderátorka Klára Doležalová oslavila s manželem Miodragem jedenácté výročí svatby. Žádná okázalá hostina se ale nekonala. Manželé se jako každoročně usídlili ve svém letním sídle v Chorvatsku, kde tráví prázdniny s dětmi. A tomu přizpůsobili i svůj významný den.

Den výročí pojali manželé jako každý jiný den, jen s tím rozdílem, že si šli do moře zaplavat i s vychlazenou lahví šampaňského, ze které si na mělčině symbolicky připili.

Kláře Doležalové pobyt v Chorvatsku svědčí. Jak sama říká, zdejší obyvatelstvo i příroda jí naprosto vyhovují. Navíc bravurně ovládá chorvatštinu. S rodinou téměř denně cestují po okolí, časté jsou i výlety na lodi do překrásných zátok i sousedních ostrovů.

"Tady nabíjím baterky na celý rok. Potom v Praze třeba v lednu, když zavřu oči, cítím zas tu opojnou vůni levandulí, rozmarýnu, oliv, moře a horké vysušené země. Nic voňavějšího neznám," říká Klára Doležalová.

Klára Doležalová s dětmi na ostrově Šolta.

Uplatnění našla i na zahradě domu, kterou pravidelně zvelebuje. "Stále se inspiruji v pořadu Rady Ptáka Loskutáka, na kterém se moderátorsky podílím. Stále něco kolem domu vymýšlíme, zkrášlujeme zahradu a naprosto šokuji své dalmatinské sousedy svými znalostmi herbicidů," líčí moderátorka. "Nejvíc si užívám různých citrusů, které nám rostou na zahradě. Víc bio už být nemohou."

Doležalová s manželem si navíc koupili i malý olivový háj, kde mají staleté olivovníky a další sázejí. "Loni jsme poprvé lisovali olej pod vlastní značkou. Naše úroda nám umožnila vyrobit pár desítek lahví skvostného panenského oleje pro vlastní spotřebu i jako dárky pro nejlepší přátele. Nemáme podnikatelské ambice, děláme si jen radost," doplnila Doležalová.

Klára Doležalová u zásob olivového oleje, který si s manželem sami vylisovali.

V době dovolené ale nemyslí jen na rodinu a přátele. Coby patronka občanského sdružení Hestia, které se stará o děti z těžkých sociálních poměrů, vymýšlí nové programy. Jedním z nich je i organizování rekreačního pobytu právě na Šoltě.