Ministr vnitra Ivan Langer | foto: Dan Materna, MF DNES

Ivan Langer: Gottova svatba v Las Vegas platí

  • 15
Dohadům o tom, zda je svatba zpěváka Karla Gotta s jeho přítelkyní Ivanou Macháčkovou v americkém Las Vegas platná, udělal ve čtvrtečním Pressklubu Frekvence 1 přítrž ministr vnitra Ivan Langer. "Svatba platí!" řekl.

"Ministerstvo vnitra bylo ve čtvrtek úplně zahlceno dotazy, zda svatba Karla Gotta v Las Vegas platí, nebo neplatí," řekl mimo jiné Ivan Langer.

"Platí!" řekl jasně. Odvrátil tak dohady o tom, jestli Gottovu svatbu v Las Vegas uznají české úřady. Zároveň dodal, že naše vláda zatím Karlu Gottovi ke sňatku negratulovala.

popisekTajná svatba v Las Vegas
Gott se oženil a bude otcem

Dohady o platnosti sňatku novomanželů vyvolal fakt, že svatba českých občanů v Las Vegas je možná, když si zajistí oddávajícího, který má oprávnění oddávat, uvést pravdivé údaje o obou novomanželech a zaplatit poplatky. Oddací list musí schválit americký matriční úřad, americké ministerstvo zahraničí a nakonec matriční úřad v Brně.

Platná tak například nebyla svatba Josefa Kokty s Gábinou Partyšovou. Známý pár se bral ve francouzském Cannes, ovšem bez přítomnosti oficiálního českého zástupce, jak mimo jiné stanovuje česko-francouzské právo.