George Michaela vyhnali z USA

  • 11
Britský zpěvák George Michael se nechal slyšet, že už nemůže přijet do USA, a to kvůli aféře, která vznikla v souvislosti s jeho novým skandálním singlem a videoklipem Shoot The Dog. Ten je v USA vnímán jako protiamerický. Hvězda se dokonce obává o svůj život.

Dříve žil zpěvák v USA se svým přítelem spokojeně, ale podle jeho vlastního vyjádření mu tam život značně ztížil nedávno uveřejněný článek v New York Post. Ve zmíněném videoklipu jsou totiž satiricky předvedeny vztahy mezi premiérem Velké Británie a prezidentem USA. Zpěvák se tu vysmívá britsko-americké alianci.

Tony Blair je zobrazen v roli pudlíka a George Bush jako jeho pán. Přestože zpěvák k videoklipu vydal zvláštní prohlášení pro tisk, v němž požádal, aby klip nebyl nesprávně chápán a aby si o něm nikdo nemyslel, že je protiamerický, není mu to zřejmě moc platné. V USA i ve Velké Británii klip odmítají velké televizní stanice vysílat a Michaela obviňují z nedostatku politické korektnosti.

Po zpěvákově vyjádření, že útoky 11. září nebyly ničím zvláštním a šokujícím, ho začali Američané pokládat za sympatizanta al-Kajdy.

Michael míní, že Američané jsou opravdoví reakcionáři, a pravou příčinou skandálu je jejich předpojatý vztah k jeho homosexualitě, který jim nedovoluje oddělovat jeho sexuální orientaci od toho, co říká.

George přiznal, že očekával kritiku na svou adresu, ale neočekával, že se všechno obrátí v projevy homofobie a dokonce v ohrožení jeho života.