Zpěvačka Ewa Farna v kulturním magazínu Za scénou.

Zpěvačka Ewa Farna v kulturním magazínu Za scénou. | foto:  Dan Materna, MAFRA

Nebylo to snadné období. Ewa Farna promluvila o lynčování kvůli postavě

  • 95
Zpěvačka Ewa Farna (27) se častokrát musela vyrovnat s články v bulváru, který propíral její výkyvy hmotnosti. Nyní se fanouškům na sociálních sítích svěřila, že to nebylo snadné. Podle zpěvačky je skvělé, že nyní jsou opět trendy i křivky.

„Kdyby tento trend vládl před několika lety, pravděpodobně bych nebyla lynčována, v době, kdy jsem se měnila z dívky na ženu… Nebylo to snadné období, když procházíte fází sebepřijetí, přijímáte změny svého těla pod vlivem hormonů – dospívání – a někdo vám vyčítá, že už nevypadáte stejně a měli byste jíst méně (o důsledcích tohoto jindy),“ začala zpěvačka svůj příspěvek na Instagramu v polštině.

Ewa Farna zdůraznila, že i když nemá 50 nebo 60 kilogramů, neznamená to, že nemá právo být zpěvačkou nebo objevit se na obálkách časopisů. Zároveň to ale neznamená, že žije nezdravě.

„Znám případy velmi štíhlých modelek, které opravdu jedí nezdravě, kouří, užívají povzbuzovadla, nespí a všichni jim tleskají, že jsou štíhlé, takže je vše v pořádku. Je velmi dobré, že zdůrazňujeme, že jsou přijímány i jiné velikosti, aby svět v médiích nebo na Instagramu byl zrcadlem tohoto skutečného světa, každodenního života,“ je přesvědčená zpěvačka. 

Ewa Farna (2016)

Zároveň upozorňuje na problém, který se objevil v souvislosti s bodypositive přístupem. Někteří lidé podle ní nastoupili na obrácený trend, že když jsou bodypositive, nadávají na všechny štíhlé dívky. 

„Nejdůležitějším posláním pro tělo je, že krása a zdraví nemusí mít velikost 34. To však v žádném případě neznamená výsměch nebo povolení nenávidět štíhlé nebo atletické postavy. Je to absurdní. Zdraví je nejdůležitější,“ dodala Ewa Farna. 

„A pokud je dívka zdravá a štíhlá, přejeme jí to, řekněme něco hezkého. Pokud existuje dívka zdravá s chutnými křivkami, popřejte jí to a řekněte něco hezkého. Pokud jste opravdu spokojeni s tím, čím jste, pak přejete ostatním dobře a užíváte si jejich úspěchy. Dívky mají být podporovány.“

15. listopadu 2017