Brittany Murphyová

Brittany Murphyová | foto: Profimedia.cz

Brittany byla otrávena, prohlašuje otec zesnulé herečky Murphyové

  • 5
Herečka Brittany Murphyová zemřela v roce 2009 ve věku 32 let. Oficiální příčinou úmrtí byl zápal plic. Její otec Angelo Bertolotti ale trvá na tom, že byla otrávená a zabit byl i její manžel, který zemřel půl roku po ní na infarkt. Dokazuje to prý nový toxikologický nález z vlasů a krve herečky.

Sedmaosmdesátiletý Angelo Bertolotti se s příčinou úmrtí dcery nesmířil. Je přesvědčen, že nezemřela na nemoc. Podle něj ji usmrtila americká vláda, protože pomáhala cizímu informátorovi.

V době smrti ji prý vláda sledovala a odposlouchávala telefon. Její otec trval na dalším nezávislém toxikologickém rozboru její krve, který prý ukázal, že měla v sobě deset druhů těžkých kovů v mnohonásobně větším množství, než je přípustné.

Těžké kovy jsou v řadě insekticidů a třeba i v jedu na krysy. V době smrti měla herečka podle otce všechny příznaky otravy, jako jsou bolesti hlavy, závrať, křeče v břiše, pocení, dezorientace a tak dále.

Brittany Murphyová a Simon Monjack

Podobné příznaky vykazoval před smrtí i její manžel, devětatřicetiletý Simon Monjack, u něhož jako příčinu smrti koroner nakonec uvedl infarkt.

"Má dcera nebyla anorektička ani nebrala drogy, jak stále říkali. Nedám jim pokoj, dokud se nedozvím pravdu a Brittany se dočká spravedlnosti," řekl Angelo Bertolotti serveru Examiner.com.