Balvín vydal deník ze života ČT

  • 55
Jiří Balvín se chystá zmizet. Odjede inkognito do zahraničí a jen nejbližší příbuzní vědí kam. Prchá, protože mu právě vychází velmi intimní deník ze života ředitele České televize. Bývalý šéf ČT označuje instituci za nereformovatelný moloch a nikoho nešetří. "Nikdo nechce žádnou změnu a všichni chtějí vládnout sami," píše v knize.

"Naoko jsem se rozčilil a řekl jim, že mohou jít do prdele a že mě to nebaví," popisuje například jednu z nesčetých porad.

"Pak se uklidnili a zbytek schůzky již proběhl v klidu, ale mně už bylo jasné, že s tímto triem budou neustálé problémy," pokračuje na adresu šéfů tamních odborů, triu: Antonín Dekoj, Adam Komers a Karel Dub.

Na takový pohled do zákulisí veřejnoprávního média není u nás nikdo zvyklý, tvrdí Balvín. "Spousta lidí bude nepříjemně překvapena a takový pohled těžko vydýchávat," svěřil se iDNES ředitel. Počítá i s tím, že ho někteří zmiňovaní aktéři budou případně žalovat.

Deník sice mapuje televizní "veřejnoprávní" zákulisí, ale nevyhýbá se ani vlastnímu soukromí. "Včera večer jsem měl dobrý sex s Dášou," dočtou se mimo jiné čtenáři o jeho manželství.

Hned jak Balvín představil ve čtvrtek svůj deník veřejnosti, odlétá k moři.  "Doma bude pěkně horko. Alespoň některým z těch, kteří se v mé knize objeví."

Po odchodu z televize Balvín obnovil činnost své produkční agentury a chystá dokument o herečce Heleně Růžičkové.

Jiří Balvín na tiskové konferenci. (6. 2. 2003)

Jiří Balvín na tiskové konferenci. (6.2. 2003)

Jiří Balvín na tiskové konferenci. (6.2. 2003)