Archeologové našli sedm bronzových robertků

  • 6
Sedm bronzových robertků objevili čínští archeologové v jedné hrobce z období vlády dynastie Chan. Není to první nález tohoto druhu, výjimečný je však svým množstvím. V Číně existovaly tyto sexuální pomůcky již před více než 12.000 lety v období neolitu. Avšak sedmero kousků, které byly uloženy v rakvích vykopaných v historickém hlavním městě Číny Sianu v severozápadní provincii Šan-si minulý týden, bylo vyrobeno z bronzu pomocí forem.

To znamená, že existovali řemeslníci, kteří se na jejich výrobu specializovali.  Archeologové se domnívají, že tyto sexuální pomůcky mohli používat eunuši i příslušnice palácového harému zbavené postavení císařských konkubín v období dynastie Chan (206 př.n.l. až 25 n.l.).

Kromě toho jsou vědci přesvědčeni, že nejen na panovnickém dvoře, ale i ženy z aristokratických rodů si vypomáhaly těmito pomůckami. Tento názor stavějí na skutečnosti, že umělé penisy byly objeveny jak v ženských prostorách paláců, tak i v domech bohatých rodin.

Podobných rezidencí je ve starověké metropoli Čchan-kan (dnešním Sianu) dostatek. Archeologové proto věří, že zde mají velkou naději na mnoho dalších nálezů sexuálních pomůcek.