Angelina Jolieová si koupila dítě

Herecký pár Angelina Jolieová a Billy Bob Thornton údajně svého malého synka Maddoxe neadoptovali, ale koupili. Tvrdí to alespoň Kek Galabru, šéf organizace na ochranu lidských práv Licadho, jehož citoval zpravodajský servis Bild online. "Jsem si jistý, že dítě není žádný sirotek. Mnoho zoufalých rodičů v Kambodži se zbavuje svých dětí už za padesát dolarů," řekl Galabru v rozhovoru pro australský list Sydney Morning Herald.

Obchod údajně zprostředkovala Lauryn Galindová, bývalá havajská tanečnice, která Maddoxe koupila od jedné chudé kambodžské ženy za 100 dolarů. Následně prý dítě prodala hollywoodské dvojici za nejméně 9000 dolarů.

Sedmadvacetiletá představitelka Lary Croftové a její o 19 let starší partner adoptovali Maddoxe 11. března a poté usilovali o povolení jeho vstupu do Spojených států.

Adopce kambodžských dětí je komplikovaná, protože úřady chtějí zabránit kuplířským transakcím. Galindová si prý ale zařídila výjimečné povolení a na
základě něho jí americké úřady podle australského listu vystavily pro děti už 18 víz.

Podezřelá kuplířka přiznala, že polovinu zisku dávala kambodžským státním úředníkům. "Jako spropitné, ne jako úplatek," hájila se vzápětí. "To je v pořádku, protože oni nemohou ze svého platu vyžít," řekla v rozhovoru pro deník Cambodia Daily.

Jolieová chce prý toto nařčení objasnit co nejrychleji. Odkud malý Maddox skutečně pochází, dostali za úkol zjistit soukromí detektivové. Herečka se však se svým adoptivním synkem nedávno od Thorntona odstěhovala - údajně proto, že na Maddoxe žárlil.

Angelina Jolie jako Lara Croft

Angelina Jolieová

Angelina Jolieová a Billy Bob Thornton

Zlatý Globus 2002 - Herec Bob Thornton a jeho žena Angelina Jolieová na 59. ročníku udílení Zlatých Globů.