Alain-Fabien Delon

Alain-Fabien Delon | foto: Profimedia.cz

Delonův syn dostal podmínečný trest za postřelení dívky

  • 3
Proces kvůli střelbě v ženevském bytě francouzského herce Alaina Delona po dvou letech skončil. Ačkoli herec zdůrazňoval, že jeho syn nestřílel, Alain-Fabien Delon byl odsouzen za ublížení z nedbalosti. Švýcarský soud pro mladistvé mu uložil podmínečný trest vězení v délce pěti měsíců.

Ke střelbě došlo v Delonově bytě v létě 2011. "Všechno, co teď vím, je, že můj syn nevystřelil. Hrabali se tam, manipulovali se zbraní, nevím co, a padl výstřel," řekl slavný herec po incidentu.

Nakonec se ale ukázalo, že tehdy sedmnáctiletý Alain-Fabien skutečně vystřelil, když v bytě svého otce pořádal večírek a zasáhl šestnáctiletou dívku.

Tu převezli s vážným zraněním v břišní oblasti do nemocnice. Dívka přežila a Delonův syn se hájil tím, že pistole vystřelila nešťastnou náhodou, když se o ni přetahoval se svým kamarádem.

Alain Delon (Cannes 2013)

Obhájce Alec Reymond konstatoval, že podmínečný rozsudek je "vyvážený". Jeho klient byl přitom zproštěn obvinění z ohrožení života, uvedl server 20 Minutes.ch.

Alain Delon získal před 14 lety švýcarské občanství a žije ve Švýcarsku. V době střelby v bytě nebyl. Zdůraznil, že tam neměl žádnou zbraň. Řekl také, že syn zneužil jeho důvěry, když bez jeho vědomí zorganizoval večírek s přáteli.

,