Šárka Cojocarová

Šárka Cojocarová | foto: archiv České Miss

Češka Cojocarová uspěla na Miss Earth: má nejlepší tělo v plavkách

  • 49
Šárka Cojocarová, která odjela Česko reprezentovat na mezinárodní soutěž Miss Earth, má za sebou první úspěch. Vyhrála jeden ze šesti dílčích titulů, které se udělují ještě před finále. Má nejlepší postavu v plavkách.

"Je tu spousta krásných holek a absolutně jsem proto nečekala, že bych v téhle kategorii uspěla. Jsem tedy příjemně překvapená. Těším se na slavnostní galavečer a doufám, že mi všichni v Čechách budou držet palce," podělila se bezprostředně po vyhlášení o své zážitky Cojocarová.

O titul Miss Earth, která je letos tematicky zaměřená na záchranu deštných pralesů, se uchází 85 dívek.

Všechny musely vytvořit svůj ekologický projekt a nafotit sérii fotografií, kde jsou stylizovány jako "Amazonky". Výsledné snímky se staly součástí kalendáře.

Cojocarová odletěla do filipínské Manily na Miss Earth před týdnem a na začátku ji provázely spíš problémy. A to začalo už při odletu. Po deseti hodinách na amsterodamském letišti musela zvolit náhradní variantu s přestupem v čínském Hongkongu a na místo dorazila s dvoudenním zpožděním. Ovšem bez kufrů. Ty za ní naštěstí přiletěly o den později.

"I přes počáteční patálie s odletem si pobyt na Filipínách maximálně užívám. Jsem ráda, že vše dobře dopadlo. Bála jsem se hlavně o svá zavazadla, kde byly všechny luxusní róby z dílny módních návrhářek Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových," řekla Cojocarová.

Od příletu podstupuje náročný výcvik, ke kterému patří třeba pětikilometrový běh ve dvě ráno. "Naštěstí mám dobrou fyzičku a noční běh pro mě nebyl problém. Bylo to příjemné vybočení z koloběhu focení, líčení a nácviku choreografie," dodala.