Bar Refaeliová (Madrid, 29. listopadu 2016)

Bar Refaeliová (Madrid, 29. listopadu 2016) | foto: Profimedia.cz

Modelka Refaeli si krácení daní odpracuje, její matka jde do vězení

  • 22
Izraelský soud odsoudil topmodelku Bar Refaeli za daňové úniky k devíti měsícům obecně prospěšných prací a její matku Cipi k 16 měsícům vězení. Verdikt potvrdil dohodu obou žen s prokuraturou z počátku června, kterou se chtěly vyhnout vleklému procesu.

K trestu patří také pokuta pěti milionů šekelů, což je v přepočtu kolem 33 milionů korun. Modelčina matka, která byla její agentkou, musí podle výroku soudu nastoupit do vězení 21. září.

Bar Refaeli je v Izraeli známou osobností, je ji vidět v televizi a loni uváděla v Tel Avivu mezinárodní pěveckou soutěž Eurovize. Do problémů s justicí se dostala kvůli lživému údaji o místě pobytu kolem roku 2010. Účastnila se tehdy modelingových akcí ve světě, objevila se na titulní stránce časopisu Sports Illustrated věnovanému plavkám a měla vztah s americkým hercem Leonardem DiCapriem.

V Izraeli se o daňové povinnosti rozhoduje podle toho, zda dotyčný strávil většinu roku v této zemi. Refaeli tehdy tvrdila, že pobývala hlavně v cizině, takže v Izraeli několik let daň neplatila.

Prokuratura ji však obvinila, že poskytla nesprávné informace. Soud prohlásil, že její vztah s DiCapriem se nedal označit za „rodinný“, takže nemohla jako místo pobytu uvádět jeho rezidenci v USA a vyhnout se tak daňové povinnosti.

Agentkou Bar Refaeli byla v té době její matka Cipi. Tu soud obvinil z neoznámení příjmů, daňového úniku a napomáhání k témuž někomu jinému.

5. května 2016

,