(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Web Manipulátoři.cz už funguje jako spolek

  • 24
Kolektiv webu Manipulátoři.cz v rámci rozvoje projektu založil spolek, který se stane vydavatelem webu. Spolek také požádal o živnostenské oprávnění například na vydavatelskou nebo reklamní činnost. Web se zaměřuje na politický marketing, public relations, ověřování faktů a komunikaci.

„Financování projektu je náročné a nová právní subjektivita nám umožní, aby náš web poskytoval svým čtenářům zdarma co nejširší a nejkvalitnější informace týkající se dezinformací, které se objevují na internetu. Jistě si naši čtenáři všímají, že ve všední dny vydáváme i několik článku denně. V tomto trendu hodláme pokračovat,“ uvedl v tiskové zprávě šéfredaktor webu a zároveň předseda spolku Jan Cemper.

Doplnil, že vznik spolku zároveň znamená i možnost přijímat dary. „Existence spolku znamená i to, že lidem, kteří by chtěli přispívat na náš web, můžeme poskytnout potvrzení o daru pro daňové účely,“ vysvětlil další výhodu právní subjektivity Cemper.

Proto rovněž vznikl transparentní účet, který je již veden na nově založený spolek.

Web Manipulátoři.cz není klasickým zpravodajským serverem, ale publicistickou platformou. Zaměřuje se na oblasti politického marketingu, public relations a komunikace, s přesahem do dalších společenských věd. „Podporujeme od začátku nezávislé, otevřené myšlení za účelem otevírání kritické debaty o společenském a politickém dění, propojujeme podobně zaměřené iniciativy, ale tím to nekončí. Chystáme i další nové projekty,“ doplnil zakladatel projektu Petr Nutil.

Tisková zpráva připomíná, že web je nezávislou, dobrovolnou a otevřenou iniciativou. Jeho provoz je financován pouze z vlastních prostředků a případné reklamy.

„Jsme nezávislí. Věříme, že diskuze není boxerský zápas a že skrývání faktů nemůže přinést nic dobrého. Svá tvrzení nestavíme na domněnkách a předsudcích, ale na ověřitelných a ozdrojovaných faktech. Naším cílem je vytvořit otevřenou neideologickou platformu pro relevantní a faktickou diskuzi,“ dodávají autoři projektu na webu.


Video