Budova nakladatelství Mladá fronta

Budova nakladatelství Mladá fronta | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Soud poslal vydavatelství Mladá fronta do konkurzu

  • 1
Insolvenční soud v Českých Budějovicích poslal v sobotu vydavatelství Mladá fronta a. s. do konkurzu. Rozhodl o tom na schůzi věřitelů, která trvala od pátečního dopoledne více než 16 hodin. V insolvenčním řízení se s pohledávkami přihlásilo více než sto věřitelů, kteří žádají celkem 341 milionů korun.

Zástupci Mladé fronty u soudu navrhovali reorganizaci společnosti. Argumentovali tím, že konkurz by mohl vyvolat paniku u partnerů i zaměstnanců.

„Naším společným zájmem s dlužníkem je zachování provozu. Spor je jen o způsob, jakým tohoto cíle dosáhnout,“ řekla u soudu insolvenční správkyně Petra Hýsková.

„Provoz společnosti zůstává zcela zachován a naše produkce tímto rozhodnutím nebude nijak omezena,“ uvedl generální ředitel vydavatelství Mladá fronta Jan Mašek.

O vydavatelství již projevila zájem skupina CPI Property Group Radovana Vítka. Mladou frontu chtěl také prostřednictvím firmy Empresa Media koupit majitel televize Barrandov Jaromír Soukup.

Mladá fronta vlastněná podnikatelem Františkem Savovem vydává například ekonomický týdeník Euro, lifestylové magazíny Esence a Hipster nebo ekonomický web Finance.cz. Ročně na trh uvede kolem 200 nových knižních titulů.

,

Video