Novou šéfredaktorkou ČRo Vltava bude od 1. února Jaroslava Haladová (22. 1....

Novou šéfredaktorkou ČRo Vltava bude od 1. února Jaroslava Haladová (22. 1. 2019). | foto: Khalil Baalbaki

Nová šéfka Vltavy musí vypracovat strategii a personálně posílit tým

  • 1
Nová šéfredaktorka Vltavy Jaroslava Haladová musí do září vypracovat strategii stanice na období 2020 až 2022 a personálně posílit tým. Do února 2021 má zajistit kontinuální nárůst poslechovosti a tržního podílu Vltavy. Úkoly jí zadal generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Zavoral ve středu informoval o jmenování Haladové Radou Českého rozhlasu.

Jaroslava Haladová nahrazuje Petra Fischera, kterému vedení Českého rozhlasu (ČRo) neprodloužilo smlouvu kvůli nesplnění zadaných úkolů. Fischer oponoval, že pro reformu vysílání stanice Vltava nedostal dost času ani slíbenou podporu.

Haladová by měla rovněž vypracovat vyhodnocení programových změn v posledních dvou letech a dílčí úpravy a korekce u jednotlivých pořadů. V rámci personálního doplnění týmu by pak měla obsadit zejména místa hudebního dramaturga a vedoucího redakce publicistiky. Zlepšit se má i organizace práce na stanici.

Haladová, která se vedení Vltavy ujme 1. února, dosud na Vltavě působila jako editorka redakce kulturní publicistiky.

Zvítězila v interním výběrovém řízení, do kterého se přihlásili čtyři kandidáti. Editorka a moderátorka Haladová se v Českém rozhlase pohybuje od roku 2000, prošla oddělením elévů a v roce 2005 nastoupila jako redaktorka na stanici Vltava. Byla kmenovou autorkou programové řady Čajovna, od října 2017 byla dramaturgyní a editorkou nového magazínu ArtCafé.

Spolupracovala i s dalšími stanicemi ČRo, natočila několik rozhlasových dokumentů a je absolventkou mezinárodní školy rozhlasového dokumentu EBU Master School on Radio Features. Jako autorka scénářů a režisérka se podílela i na přípravě kulturně publicistických pořadů České televize.


Video