| foto: Mediahub

Týden v médiích: Mediální rok 2018 jak ho viděla Baba Vanga

Co by to bylo za silvestrovský článek bez pořádné věštby?

Původně jsme měli připravené horoskopy pro každé významnější médium v této zemi. Není to nic složitého, prostě si vezmete datum, kdy začalo dané médium vycházet, což berete jako jeho čas narození, a pak už jenom počítáte v astrologických tabulkách, a nakonec si vymyslíte, co vás napadne. Náš astrolog ovšem nějak data promíchal, což jsme zjistili poté, co jsme u Parlamentních listů objevili věštbu "Váš dobrý kredit jako média, které přináší ověřené a věrohodné zprávy v příštím roce ještě stoupne" a u Roberta Maleckého z Hlídacího Psa zase jasnou predikci, že v roce 2018 získá Krameriovu cenu za nezávislou žurnalistiku. Hodili jsme proto raději horoskopy do koše, kam ostatně horoskopy obecně patří, a obrátili se na proroctví Baby Vangy, na kterou je vždycky spolehnutí, jak ví třeba v seriozním webu Echo24, kde nás v roce 2015 informovali, že v roce 2016 ovládnou dle jejího proroctví Evropu islámští bojovníci. 

A víte co? Příští rok bude skvělý. Česká média pochopí, že jejich vzájemné žabomyší spory vedou jenom k tomu, že jim čtenáři nevěří jako instituci, a raději se uchylují k pitomostem z internetu, a nakonec skončí u toho, že je Země placatá. Novináři si začnou ověřovat informace a nebudou šířit bludy jenom proto, že na to lidi klikají, ale budou hledat skutečná témata a objevovat problémy, které lidi trápí a dusit politiky s tím, jak je chtějí řešit. Jaromír Soukup si zaplatí kurz moderování a Jiří Ovčáček v sobě objeví stud. A lidé na Facebooku přestanou sdílet koniny, věřit každé pitomosti a nebudou jeden druhého posílat do plynu jenom proto, že spolu nesouhlasí. 

Nebo taky ne, což je pravděpodobnější, ale když si dneska dáte dvě tři flašky šampaňského, tak té věštbě třeba uvěříte, teda než vystřízlivíte a dojde vám, že se vůbec nic z toho nestane. Na zahnání chmur vám každopádně předkládáme pár zábavných svátečních úlovků z médií a internetu.

Začněme hned skvělou prací novinářů z Blesku. Protože ti vytvořili titulek roku. Kochejte se. 

Tohle nedávné sváteční video Michala Orsavy zase obletělo svět. Přes milion zhlédnutí. A zaslouženě. 

Mimochodem, sledovali jste proslov pana prezidenta? A viděli jste ho na TV Barrandov? 

No byl to horor. Skoro jako tenhle. 

Větší horor ale nakonec přes svátky zažil bývalý prezident. 

A to ho ani nenavštívil Darth Santa!

My ale doufáme, že jste měli lepší svátky. Třeba ve stylu téhle nejlepší sváteční reklamy, co se letos objevila.

Tak šťastný a veselý rok 2018 a neberte česká média moc vážně. Nezaslouží si to. 


Témata: Baba Vanga

Video