ilustrační snímek

ilustrační snímek

Letošní Světový den televize oslavuje rozmanitost

  • 1
Televize slaví 21. listopadu svátek, Světový den televize. Tématem letošního 23. ročníku této celosvětové oslavy je rozmanitost. Jako součást této každoroční iniciativy OSN se bude po celém světě v televizích i online vysílat 30sekundový spot, uvádí Asociace komerčních televizí na webu.

KVÍZ: 15 zajímavostí o televizi, které vás možná překvapí nebo pobaví

„Rozmanitost je klíčová součást pozitivní a živé společnosti a mělo by se na ni pohlížet jako na bohatství, ne jako na hrozbu. Každá snaha nenechat nikoho stranou může přispět ke zlepšení světa,“ cituje asociace Caroline Petit, Deputy Director United Nations Regional Information Centre for Europe (UNRIC).

Rozmanitost představuje podle Asociace komerčních televizí větší společenské téma, které se stále častěji objevuje v televizních programech a reklamních kampaních. Vzhledem k širokému spektru nabízeného obsahu je podle asociace televize mocnou pozitivní silou, která přispívá k demokratické debatě ve společnosti.

Asociace komerčních televizí v Evropě (ACT) reprezentuje zájmy předních komerčních vysílatelů z 37 zemí. Členové financují, vytvářejí, podporují a distribuují obsah a služby napříč všemi platformami. ACT spolupracuje s institucemi EU.

Tématem loňského ročníku byl prémiový obsah.


Video