Nekonečné přenosy na SlowTV přináší iDNES.cz ve vlastní režii

  • 38
Oblíbená SlowTV z iDNES.cz nemizí. Po rozchodu s původními tvůrci teď portál už s vlastní technologií nabízí nové přenosy, ale i původní planespotting.

„Nejoblíbenějším přenosem je planespotting z Letiště Václava Havla,“ uvedl vedoucí iDNES.tv Jan Váca.

Milovníci letadel tak mohou nepřetržitě sledovat hlavní dráhu pražského letiště RWY 06/24, která má úctyhodnou délku 3 715 metrů. Pozorní diváci mohou napočítat i 46 startů a přistání během jedné hodiny.

Celý den kamery rovněž sledují pohyb vlaků na vršovickém nádraží, jedné z nejvytíženějších stanic u nás.

Jestli nevěříte, že má Praha sto věží, můžete je spočítat díky speciální kameře iDNES.tv, která zabírá českou metropoli ze střechy budovy společnosti MAFRA na Smíchově. Na pohyblivém záběru si můžete prohlédnout ty nejvýznamnější pamětihodnosti hlavního města z ptačí perspektivy.

Komu by scházel pohled na Prahu z opačného břehu Vltavy, může na SlowTV pozorovat i panorama Hradčan a Karlův most.

Na své si přijdou i milovníci zvířat, kteří mohou sledovat, jak tráví den i noc lední medvědi v brněnské zoo.

„Unikátní je i přenos z krmítka v americkém Ohiu,“ připomněl Váca. Přes den tak mohou diváci vidět ptáky a veverky, které v noci střídají jezevci, skunci a mývalové. Díky nočnímu módu kamery, lze nepřetržitě pozorovat veškerý pohyb v okolí krmítka.

Novinkou stránky bude i jednoduchý formulář pro zaslání čtenářského videa do redakce. Ty nejpovedenější záběry pak uživatelé na stránce najdou.

Na živých přenosech iDNES.cz spolupracuje s firmami NetRex, GOparking a Datarail.


Video