ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.cz

Skylink s koncem května vypne Eurosport, odlivu zákazníků se nebojí

  • 34
Satelitní a internetová televize Skylink mění svou nabídku. S koncem května přestane nabízet například sportovní stanice Eurosport 1 a Eurosport 2 nebo Discovery či Animal Planet. Naopak nabídku rozšíří o videotéku National Geographic nebo Love Nature HD.

„S vysílatelem zmíněných programů nebylo možné dospět k dohodě na přijatelných komerčních podmínkách. Požadovaná cena nebyla úměrná atraktivitě programů měřené sledovaností. Obsah programů Discovery jsme v uplynulém období již nahradili. Spustili jsme programové služby podobného zaměření jako je například videotéka National Geographic nebo program Love Nature HD,“ uvedl pro iDNES.cz šéf Skylinku a člen představenstva M7 Group Jaromír Glisník.

Eurosport dlouhodobě vysílá například zimní lyžařské světové poháry, vlastní vysílací práva na olympijské hry, od letoška měl doplnit vysílání tří tenisových grandslamů navíc o atraktivní Wimbledon.

Odlivu zákazníků, kteří upřednostňovali sportovní kanály a s vyřazením Eurosportu vyjadřovali nesouhlas na facebookovém profilu Skylinku se stanice nebojí.

Glisník dodal, že vybrané sportovní programy jako je například Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD nebo FightBox se posunuly do cenově dostupnějších balíčků, tak aby byly přístupné širšímu okruhu diváků.

„Je faktem, že sledovanost sportovních kanálů značně klesla, protože v aktuální situaci nenabízí atraktivní obsah pro diváka a těžko nyní odhadovat, kdy se tato situace změní. Mimo vše zmíněné nyní připravujeme programové novinky pro vlastní televizní program Skylink 7, který bude nabízet exkluzivní filmové a seriálové premiéry z produkce CANAL+. Diváci se tedy určitě můžou těšit na řadu kvalitních programů, které budou mít šanci vidět výhradně na naší platformě,“ slíbil Glisník.

Skylink má v České republice a na Slovensku podle údajů z roku 2017 celkem kolem 1,65 milionu zákazníků, z toho asi jeden milion připadá na Česko. 

Společnost M7 Group, která v Česku a na Slovensku Skylink provozuje, loni koupil provozovatel placené televize Canal Plus ze skupiny Vivendi.

Odejdete od Skylinku kvůli konci Eurosportu?

celkem hlasů: 1379

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 18. května 2020. Anketa je uzavřena.

Ano
Ano 1071
Uvažuji o tom
Uvažuji o tom 200
Ne
Ne 108

Video