(Ilustrační snímek)

(Ilustrační snímek) | foto: Michal Sváček, MAFRA

Nejvíce se loni prodávaly tituly z vydavatelství MAFRA, CNC a VLM

  • 2
Mediální skupiny MAFRA, Czech News Center (CNC) a Vltava Labe Media (VLM) dosahovaly nejvyšších podílů na prodaných nákladech tištěných titulů v roce 2019. Do první pětice prodejně nejsilnějších patří i společnosti Borgis a Economia, píše server MediaGuru.

MediaGuru podíly zjistil na základě průměrného prodaného nákladu jednotlivých vydavatelství v loňském roce, který je auditován kanceláří ověřování nákladů tisku ABC ČR, a zároveň zohlednil periodicitu titulů. Čím častěji titul vychází, tím pravděpodobnější je jeho vyšší počet prodaných výtisků za rok, a proto první místa patří především vydavatelům deníků.

Podle počtu prodaných výtisků tištěných titulů v loňském roce prodává v souhrnu nejvíce Czech News Center před skupinami MAFRA a Vltava Labe Media. Uvedená trojice má zároveň nejvyšší podíly na čtenářském trhu, čtenářsky nejsilnější je MAFRA.

MediaGuru připomíná, že pokud vydavatel není zapojen do ověřování ABC ČR, není v přehledu uveden. Celkový výsledek vydavatelského domu ovlivňuje i počet titulů, které u ABC ČR daný vydavatel ověřuje.


Video