ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Olympiáda přivedla na sportovní stránky průměrně 1,5 milionu lidí denně

  • 0
Srpen byl ve znamení letních olympijských her v Tokiu, které významně ovlivnily návštěvnost sportovních webových stránek. V prvním srpnovém týdnu dosahovala průměrná denní návštěvnost webových stránek v kategorii Sport více než 1,5 milionu reálných uživatelů ze všech zařízení, ukázalo měření NetMonitor.

Z mobilních zařízení navštívilo sportovní weby podle webu Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) v průběhu olympiády více než milion uživatelů a z klasických PC více než 700 tisíc denně.

Nejvyšší denní návštěvnost byla zaznamenána ve dnech, kdy čeští sportovci získali medaile nebo bylo velmi pravděpodobné, že je získají. Po ukončení olympijských her zájem uživatelů o sportovní weby klesal a ve zbývající srpnové dny se jejich celková návštěvnost snížila v průměru o 500 tisíc reálných uživatelů denně.

Prázdninová sezona a s tím spojený nárůst cestujících a turistů ovlivnil i zvýšení zájmu o kategorii Databáze a katalogy, která zahrnuje například mapy či jízdní řady. Tato kategorie zaznamenala nárůst hlavně na tabletech a to o 10 %. V srpnu rostla také kategorie Těhotenství a rodičovství, především na klasických počítačích (15 %) a tabletech (14 %).

Další kategorií, která zaznamenala výraznější zvýšení počtu návštěvníků byly IT servery, mobilní a digitální technologie (nárůst o 23 na tabletech, 15 % na klasických PC a 3 % na mobilních telefonech).

Sdružení pro internetový rozvoj je zadavatelem projektu NetMonitor a dodavatelem výzkumu je mezinárodní společnost Gemius. NetMonitor je výzkumný projekt, jehož cílem je poskytnout informace o návštěvnosti webových stránek a sociodemografickém profilu uživatelů internetu v České republice.


Video