Pražský hrad má novou posilu, do tiskového odboru přibyl Vít Novák. | foto: Archiv Víta Nováka

Pražský hrad má novou posilu. K Ovčáčkovi přibyl další mluvčí

  • 223
Do tiskového odboru Hradu přibyl nový mluvčí. Do týmu, kterému šéfuje Jiří Ovčáček, přišel Vít Novák, který dříve pracoval jako mluvčí Prahy 10. Na starosti má hlavně komunikaci za Kancelář prezidenta republiky, kterou vede prezidentův kancléř Vratislav Mynář.

„Vít Novák pracuje na tiskovém odboru, tudíž spadá pod vedení Jiřího Ovčáčka. Pokud vím, má na starost primárně komunikační činnost Kanceláře prezidenta republiky,“ potvrdil Blesku kancléř Vratislav Mynář.

„Budu pomáhat s komunikací, která se týká Kanceláře prezidenta republiky jako úřadu,“ uvedl Novák pro server iROZHLAS.cz.

Informaci potvrdil také současný prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. „Kancelář prezidenta republiky vykonává řadu zajímavých činností, což si žádalo speciální přístup. Věc je optimální,“ uvedl. 

Zároveň dodal, že díky novému mluvčímu se nyní může více věnovat záležitostem týkajícím se přímo prezidenta Miloše Zemana.

Vít Novák do své funkce nastoupil už na jaře. Podle deníku Blesk už prováděl novináře lánskou oborou, kde Mynář vyzvdihoval úpravy kolem vodní nádrže Klíčava, o kterou se zajímá policie.

Vedl také dubnovou prohlídku Chrámu svatého Víta po požáru pařížské katedrály Notre-Dame, na které Mynář promluvil o zabezpečení české památky. 

Tiskový odbor Hradu má tak podle mluvčího Ovčáčka včetně jeho samotného nyní celkem šest zaměstnanců. 


Video