Jana Baráková je od roku 2024 CEO spoelčnosti Newton Media

Jana Baráková je od roku 2024 CEO spoelčnosti Newton Media | foto: Newton Media

Vedení Newton Media se ujala Jana Baráková, sází na inovace i AI

  • 1
Newton Media vstoupila do roku 2024 s novou CEO. Věru Lhotskou ve vedení společnosti střídá Jana Baráková, která byla téměř deset let ve společnosti Microsoft či pracovala na manažerských pozicích v americké společnosti Cisco. Chce klást důraz na zavádění inovací i posílit mezinárodní působení společnosti.

„Newton Media vnímám jako tradiční a léty prověřenou značku s vysokým puncem kvality a obřím technologickým potenciálem,“ vysvětlila Jana Baráková, proč se rozhodla spojit další část své kariéry s touto firmou.

„V centru pozornosti pro mě stojí vždy klient. Za naší klíčovou přidanou hodnotu, kterou mu chci nabídnout, je především usnadnění orientace ve stále narůstajícím množství dat a informací,“ uvedla s tím, že její hlavní ambicí je posunout produkty a služby od monitoringu a reportingu více směrem k poskytnutí kvalitního insightu.

Právě proto chce Baráková postupně zavádět řadu technologických inovací do platformy NewtonOne. Plánuje, že od jara umožní uživatelům analyzovat velká data za pomoci nástrojů umělé inteligence (AI). Rovněž chce výrazně rozšířit i množství monitorovaných zdrojů o mezinárodní data i nové typy médií či distribuční kanály, které prozatím nikdo nezpracovává. Od jednotlivých novinek si slibuje okamžité zvýšení atraktivity platformy nejen pro stávající uživatele, ale i pro nové klienty.

„Hned po prvních rozhovorech s Janou mi bylo jasné, že na budoucnost Newton Media a její potenciál a rozvoj máme velice podobný pohled. Naší společnou vizí je technologická firma s globální působností, v jejímž jádru stojí lidé, kteří detailně rozumí světu médií a informací,“ připojil majitel Newton Media Petr Herian.

Aplikace Beey převádí hlas na text, vedle češtiny zvládne i třeba norštinu

V Newton Media bude Herian působit již jen jako konzultant a primární pozornost hodlá věnovat rozvoji Newton Technologies, jejímž klíčovým produktem je unikátní speech-to-text aplikace Beey.


Video