| foto: Mediahub

Módními blogerkami roku se počtvrté po sobě staly A Cup Of Style

Českými blogerkami roku se zaměřením na módu se počtvrté po sobě stala sesterská dvojice A Cup Of Style, loňské prvenství mezi blogery zopakoval Deníček moderního fotra a jako videoblogerka vítězství obhájila Shopaholic Nicol. Ceny udělované na základě ankety Czech Blog Awards byly dnes večer předány v pražském Hudebním divadle Karlín. O výsledcích ankety za pořadatele ČTK informovala Michaela Derynková.

Blogerkou roku se zaměřením na jídlo a vaření se stala My Cooking Diary. Mezi videoblogery získal nejvíc hlasů Kovy a ženským blogerským objevem roku je Svět podle Katky. Za blogerku roku se zaměřením na líčení a kosmetiku byla poprvé zvolena Get The Louk, mezi stránkami v kategorii blogů o vlastním životě autora vyhrála česká Miss World 2016 Natálie Kotková.

Blogování, tedy psaní a zveřejňování textů a videí na internetu, se v Česku v posledních letech podařilo přitáhnout zájem veřejnosti. Trend nabral na obrátkách zhruba před pěti lety a s několikaletým zpožděním tak následoval podobný vývoj v zahraničí, především ve Spojených státech a v Británii. V první části české ankety hlasující pro každou ze šesti kategorií vybrali desítku finalistů, podle pořadatelů se zúčastnily desetitisíce lidí. Hlasování mezi 7. a 18. listopadem pak určilo vítěze.


Video