| foto: Mediahub

Komiksové studio DC v srpnu spustí vlastní streamovací službu

Společnost DC zde nabídne známé filmové tituly i nové seriály.

Komiksové vydavatelství DC Universe chystá spuštění streamovací služby, která by se měla stát konkurentem zavedených platforem jako je Netflix nebo Amazon Prime Video. Informace o tom, že tvůrce komiksů jako je Batman nebo Superman chystá vlastní internetový kanál už kolují delší dobu. Nyní ovšem technologický magazín The Verge informoval o tom, že společnost DC už plánuje spuštění první beta verze, které proběhne během srpna letošního roku.

Předplatitele se studio DC pokusí nalákat na exkluzivní obsah. V rámci připravované streamovací služby totiž proběhne premiéra minimálně dvou nových seriálů Swamp Thing a Doom Patrol, které by se měly začít vysílat v příštím roce. Stejně tak získají uživatelé přístup k animovaným pořadům, z nichž nejzajímavější novinkou je seriál Harley Qiunn, jehož premiéra je také plánovaná na rok 2019. Hlavním lákadlem nabídky připravované novinky by se však měly stát filmy, které studio vyprodukovalo v minulosti. Uživatelé tak získají přistup například k sérii Temný rytíř od režiséra Christophera Nolana nebo původním snímkům se Supermanem.

Krok společnosti DC Universe není ve světě filmových studií ničím novým. Obdobnou službu totiž provozuje například i konkurenční MGM, které zde vysílá kultovní seriál Hvězdná brána. Streamovací platformu chystá také společnost Disney, které by na ni mělo zpřístupnit filmy studií Marvel a Pixar nebo celou sérii Hvězdných válek.


Video