| foto: Mediahub

Kholová na pozici šéfredaktorky Instinktu končí, nahradit ji má Baxová

Linda Kholová je na odchodu ze Soukupova vydavatelství Empresa Media, v současné době je v pracovní neschopnosti. Informaci se podařilo MediaHubu získat z interních zdrojů ve vydavatelství.

Kholová strávila v Emprese 6 let, na pozici šéfredaktorky Instinktu působila 1,5 roku. Dříve prošla například redakcemi Marianne, Lidových Novin, Mladé fronty DNES a RESPEKTU.

MediaHub také zjistil, že má Instinkt dále vést Venuše Baxová, která je ve vydavatelství zodpovědná za časopisy pro teenagery Popcorn a Top Dívky. Dříve také vedla časopis Animáček určený dětem od tří do sedmi let.

Navzdory tomu, že většina marketingové podpory vydavatelství směřuje na týdeník Týden, Instinktu se i tak v poslední době daří držet pultové prodeje, které nejvíce svědčí o zájmu čtenářů, na přibližně stejné úrovni jako sesterskému Týdnu. Týden se v poslední době také posunul politiky více k lifestylu - tedy na parketu Instinktu. Oběma týdeníkům se ale z dlouhodobého hlediska nedaří, Týden drží nad vodou jen enormní nárůst elektronických prodejů, nad budoucností týdeníků Jaromíra Soukupa tak visí otazníky.


Video