(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: MAFRA

JCDecaux zažaluje TV Barrandov kvůli kauze pronájmu reklamních ploch

  • 0
Reklamní společnost JCDecaux zažaluje TV Barrandov a jejího majitele Jaromíra Soukupa o 100 milionů korun jako odškodné. Podle firmy televize zveřejnila nepravdivé informace o kauze reklamních ploch v Praze 1, kterou nyní řeší soud.

Novinářům to v úterý sdělil mediální zástupce firmy Jiří Chvojka.

Jaromír Soukup v pořadu Moje zprávy označil případ za korupci, i když obžaloba mluví o jiném trestném činu a to o sjednání výhody při veřejné soutěži. Podle firmy Soukup uvedl i řadu dalších nepravdivých informací.

„Pan Soukup, přestože se roky v oboru pronajímání reklamních ploch pohybuje, zjevně účelově a záměrně uvedl tolik nepravd, že jsme se rozhodli požadovat netradičně vysoké odškodnění. Nejde o kauzu čtyř plakátů na stanici metra Staroměstská, ale o dopad na pověst mezinárodní skupiny JCDecaux. Myslíme, že je na čase, aby konečně někdo zastavil naprosto nepřijatelný způsob šíření nesmyslů na TV Barrandov prostřednictvím pořadů pana Soukupa,“ uvedl generální ředitel JCDecaux v České republice Pavel Slabý.

Dodal, že vedení společnosti se obrátí také na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání.

Podle státního zástupce měla být firma JCDecaux zvýhodněna při pronájmu čtyř ploch, společnost to odmítá.

Manažer JCDecaux Tomáš Tenzer čelí obvinění z korupce a manipulace s veřejnými zakázkami. JCDecaux podle obžaloby vyplácela statisícové částky někdejšímu starostovi Prahy 1 Michalu Valentovi. Ten měl zajistit hladký průběh tendru na reklamu.

V kauze se zatím uskutečnilo první soudní stání, další bude v červnu. Podle Chvojky případ neovlivní strategii skupiny, která se dále bude účastnit veřejných soutěží.

,

Video