Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

iDNES.cz přidává témata pro ženy, mění vzhled a uspořádání rubrik

  • 139
iDNES.cz dostane po pěti letech novou titulní stranu. Portál upraví i uspořádání rubrik. Reaguje tak na rozšíření obsahu o tituly, které získal akvizicí Bauer Media. iDNES.cz se tak rovněž snaží oživit a zpřehlednit obsah. Změní se i mobilní verze.

„Od nové úpravy si slibujeme možnost organicky začlenit část obsahu titulů, které nově přišly do mediální skupiny MAFRA a zjednodušit navigaci. Produkce iDNES.cz, která se pohybuje kolem dvou stovek článků denně, vyžaduje takové členění, ve kterém se čtenář neztratí, na druhou stranu umožní nabídnout to nejdůležitější a nejzajímavější z obsahu na odpovídajících pozicích,“ vysvětlila změny šéfredaktorka iDNES.cz Naděžda Petrová.

Doplnila, že cílem úprav je hlavně nabídnout stávajícím čtenářům rozšířený obsah, ale zároveň oslovit nové skupiny, na které se dosud iDNES.cz tolik nezaměřoval.

Úvodní stránka je přehlednější, uplatní se na ní víc velkých fotografií. „Čtenáři o nic, na co jsou zvyklí, nepřijdou, posílí naopak obsah některých rubrik, zejména o obsah zaměřený na ženy,“ slíbila Petrová.

Na nové titulní straně jsou stávající rubriky seskupeny do čtyř základních sekcí: Zpravodajství, Ona, Sport a Pro muže. Svůj prostor zde našla také iDNES TV a EXPRES.cz. Úvodní editorská nabídka zůstává beze změn a stránku tradičně uzavírají Blogy.

Každá sekce má svou vlastní novou homepage, kde jsou uvedeny i její rubriky, například pod Zpravodajstvím čtenáři najdou rubriky: Domácí, Zahraniční, Krimi, Ekonomiku, Finance či Kulturu.

Přehled všeho, co lze na portálu iDNES.cz najít, je vpravo v úvodní navigaci. Pod kompletní seznam se také přestěhovalo vyhledávací okno. Změny vzhledu portálu budou postupné, nejprve se s nimi setká menší vzorek čtenářů a během následujících týdnů se rozšíří pro všechny.

Prohlédněte si nové uspořádání titulní strany iDNES.cz


Video