| foto: Mediahub

Hlídací pes: Z Economie odchází lidé do Seznamu. Kvůli kauze Jančura

Do nově budované zpravodajské redakce české internetové jedničky Seznam.cz přejdou na podzim čtyři novináři z Aktuálně.cz a tři z Mf Dnes. Uvedl to dnes web Hlídací Pes.

Seznam.cz začal velmi masivně nasávat do své nové zpravodajské redakce, kterou vede Jakub Unger, osvědčené tváře české žurnalistiky posledních let. Při náboru z mediálního domu Economia mu v tom vydatně pomohla kauza, kdy došlo k cenzuře rozhovoru s Radimem Jančurou, který byl publikovaný na webu Aktuálně.cz. Podle spekulací za tím stál vliv PR agentury Bisone & Rose, který v tomto mediálním domě má.

Podle informací webu HlídacíPes.org budou od září v novém týmu Seznamu působit redaktoři ze sloučených redakcí Aktuálně.cz a Hospodářských novin – Václav Dolejší, Radek Nohl a Lucie Stuchlíková. Spolu s nimi opustí Bakalovo vydavatelství také člen užšího vedení Jiří Kubík, který má v Economii na starosti sdílený obsah. Před nástupem do Economie působil dvacet let v redakci MF Dnes. 

V posledních dnech se ale podle informací webu MediaHub.cz mluví i o dalších tvářích Economie. 

Do Seznam.cz míří i lidé z Mf DNES - Karel Hrubeš, Bronislav Pavlík a Zdeněk John. Všichni původně s Ungerem pracovali v Aktuálně.cz.


Video