Nový mluvčí Evropské komise Eric Mamer

Nový mluvčí Evropské komise Eric Mamer | foto: Ec.europa.eu

Mluvčím nové EK bude Francouz Mamer, mediálním poradcem Němec Flosdorff

  • 0
Novým hlavním tiskovým mluvčím Evropské komise (EK) bude Francouz Eric Mamer, který na různých pozicích ve vrcholném orgánu unijní exekutivy pracuje 25 let. Mediálním poradcem budoucí předsedkyně komise Ursuly von der Leyenové se stane její dlouholetý německý spolupracovník Jens Flosdorff, informovala EK.

Flosdorff je v současnosti mluvčím týmu, který připravuje nástup Ursuly von der Leyenové do čela komise. V posledním desetiletí byl německé političce po boku během jejího působení v roli ministryně obrany i na ministerstvu práce a sociálních věcí.

Mamer momentálně pracuje jako ředitel pro hospodářskou soutěž v průmyslové sekci komise. Předtím vystřídal v Evropské komisi několik řídících pozic a byl mimo jiné zástupcem ředitele kabinetu komisaře Günthera Oettingera.

Mamerovou zástupkyní bude Rumunka Dana Spinantová.

Řek Margaritis Schinas, který byl šéfem mluvčích komise v končícím funkčním období, se stane novým eurokomisařem. Bude mít na starost ochranu evropského způsobu života. Poté, co ho řecká vláda v létě na post navrhla, jej v čele mluvčích dočasně vystřídala Bulharka Mina Andreevová.

,

Video