| foto: Economia, Mediahub

Economia má nové televizní studio

V pražském Karlíně se otevírá nové televizní studio mediálního domu Economia. Vzniklo přímo v newsroomu, kde sedí novináři Hospodářských novin, Aktuálně.cz či týdeníků Respekt a Ekonom.

"Ve studiu se budou nově natáčet nejen všechny hlavní pořady pro zpravodajský portál Aktuálně.cz či byznysové rozhovory pro HN, ale přesouvá se tam i veškerá produkce internetové televize DVTV," uvedla v dnešní tiskové zprávě Hana Schreibová z Economie.

Studio vzniklo uprostřed redakce a má několik variabilních prostředí. Jedna část je odhlučněná a bude sloužit pro byznysové debaty Leoše Rouska, hlavního analytika Hospodářských novin. V další části studia zůstal průhled do redakčního zázemí a natáčet se zde bude například nový televizní glosář Ovladač Kamila Fily či Sociál, pořad o dění na sociálních sítích. Své glosy na aktuální témata zde bude točit i analytik Ekonomu David Klimeš pod názvem Fakenews show.

Economia

Economia

Do nových prostor se také přesouvá produkce DVTV moderátorské trojice Daniely Drtinové, Martina Veselovského a Emmy Smetany. Ta svůj dosavadní stupínek vymění za část nového studia, která zůstává otevřená do newsroomu. Na záběrech z rozhovorů tak zůstane zachován pohled do redakce. Ve studiu budou vznikat také živě vysílané speciální debaty DVTV, Aktuálně.cz a Hospodářských novin.
Za uplynulé tři roky si uživatelé na Aktuálně.cz přehráli takřka 200 milionů videí. Stejně jako v loňském roce ovládl publicistický videoprojekt DVTV hlasování Křišťálové lupy v kategorii Zpravodajství. Již po třetí získal Cenu popularity. DVTV posbíralo od prvního roku ankety do současnosti celkem již sedm hlavních ocenění.

Od konce května roku 2014 vzniklo pod hlavičkou DVTV přes 3000 rozhovorů, reportáží a živých přenosů. Počet zhlédnutých videí DVTV dosahuje již k hranici 90 milionů. Diváci je mohou sledovat na webu Aktuálně.cz či v mobilních aplikacích pro platformy Android a iOS.


Video