Smyslem akce #denoffline je ukázat, že moderní technologie jsou dobrý sluha, ale zlý pán

Smyslem akce #denoffline je ukázat, že moderní technologie jsou dobrý sluha, ale zlý pán | foto: Reuters

V sobotu vypněte počítače, bude Den offline

  • 17
V sobotu 29. září se bude v Česku konat akce #denoffline. Od internetu se odstřihnou umělci, politici i youtubeři. Smyslem akce je upozornit na stále vzrůstající závislost na sociálních sítích a internetu, uvádí web Marketing a Media.

„Víte, čeho se nemůžu dočkat? Až si dáme očistu od internetu. Najednou začnu zase vidět svět kolem sebe, oči si odpočinou od počítače, budu si prostě povídat s těma, co potkám,“ cituje Marketing a Media zpěvačku Ewu Farnou.

„Den offline? Proč ne. Zkusím se odpojit a půjdu ven,“ komentovala iniciativu pro Marketing a Media eurokomisařka Věra Jourová, která se mimo jiného problematikou sociálních sítí zabývá i v Bruselu.

Akci #denoffline podporuje například i herec Tomáš Hanák, biskup Václav Malý, zakladatel portalů Slevomat a Rohlíku.cz Tomáš Čupr, zakladatel Partners Petr Borkovec nebo fotbalista David Jarolím. Připojí se youtubeři Kovy nebo Shopaholic Nicol.

Offline bude v sobotu podle serveru i bývalý manažer Microsoftu Václav Mach, dnes výkonný ředitel Unie vydavatelů, která akci rovněž podpořila.

Do úterního večera se k iniciativě připojilo víc než sto „signatářů“, jejichž vzkazy ke Dni offline se postupně zveřejňují na stránce: www.denoffline.cz.

Smyslem akce #denoffline je ukázat, že moderní technologie jsou dobrý sluha, ale zlý pán. „Offline sobota je připomínkou starých dobrých pomalejších časů, kdy mobil ještě nebyl člen rodiny,“ uvedl pro Marketing a Media ředitel on-line magazínu Flowee Jan Müller.

Akce je součástí komunikační strategie Flowee, která si klade za cíl vzdělávat zvláště mladé lidi a poskytovat jim inspiraci pro život v digitální džungli. Flowee proto například založilo web Dítě v síti.


Video