Diskuze

Chorvatští novináři protestovali v Záhřebu za svobodu médií

Chorvatští novináři vyšli v sobotu do ulic Záhřebu kvůli narůstajícímu tlaku, kterému musí při své práci čelit. Konkrétně zmiňují žaloby, politický nátlak, výhrůžky i přání inzerentů, uvedl server Balkan Insight. Novináři předali vládě seznam požadavků. Zejména žádají pevnější záruky pro svobodu tisku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Tyhle protesty novinářů beru s rezervou.

Oni si svou profesi představují tak, že budou hlásat nějaké rádoby vznešené ideály, budou za to brát nepředstavitelně vysoké odměny, ale to, co budou hlásat, bude zcela odtržené od docela obyčejné životní reality.

Dnešní společnost ohrožují nikoli nějací novodobí Gottwaldové a jejich novinářští služebníci, nýbrž novodobí Havlově a jejich novináři.

0 0
možnosti
MM

0 příspěvků v diskusi. Ono to nikoho moc nezajímá. A jde o možná nejhorší trend od pádu komunismu. Polsko, Maďarsko, Rumunsko, Srbsko, Chorvatsko a další východní země řeší všichni to samé. A nás se to velmi brzo může týkat také, že pane Babiši. Važme si zatím ještě nezávislých médii, važme si ČT a ČRo. Politický tlak na ně byl vždy, ale teď je možná největší.

0 2
možnosti