Petr Fischer, bývalý šéfredaktor stanice Vltava

Petr Fischer, bývalý šéfredaktor stanice Vltava | foto: Profimedia.cz

Český rozhlas vyhlásil interní výběrové řízení na šéfredaktora Vltavy

  • 0
Český rozhlas vypsal interní výběrové řízení na nového šéfredaktora stanice Vltava. Zájemci o tuto pozici z řad zaměstnanců rozhlasu se mohou hlásit do 7. ledna. Předpokládaný nástup nového šéfa stanice je 1. února. S dosavadním šéfredaktorem Petrem Fischerem rozhlas neprodloužil smlouvu.

Na veřejném zasedání Rady Českého rozhlasu 19. prosince vedení veřejnoprávního rozhlasu zveřejní informaci, kdo bude dočasně pověřen řízením stanice do nástupu nového šéfredaktora. Podle dřívějších informací mělo být na zasedání oznámeno jméno Fischerova nástupce.

Nového šéfredaktora vybere komise složená mimo jiné ze dvou zaměstnanců stanice Vltava. Kandidáti budou muset předložit návrh programové koncepce Vltavy na roky 2019 až 2021. Uchazeč musí být vysokoškolák s nejméně pěti lety praxe v médiích, z toho třemi roky v Českém rozhlase (ČRo).

Fischer podle mluvčího rozhlasu Jiřího Hošny nesplnil zadané úkoly a stanice dál stagnuje, proto mu vedení neprodloužilo smlouvu. Fischer se brání, že pro reformu vysílání stanice Vltava nedostal dost času ani slíbenou podporu.

Situací ohledně Vltavy se bude zabývat senátní mediální komise. Projednávat ji bude na základě petice „Za otevřenou Vltavu“, v níž tisícovka umělců, vysokoškolských pedagogů i některých politiků vyjádřila Fischerovi podporu.

,

Video