Sídlo britské mediální společnosti BBC.

Sídlo britské mediální společnosti BBC. | foto: AP

BBC přitvrdila v šetření, místo 450 zruší ve zpravodajství 520 míst

  • 5
Britská veřejnoprávní rozhlasová a televizní společnost BBC zruší ve zpravodajství o 70 pracovních míst více, než plánovala. Oznámila to ve středu. Propouštět plánuje i list The Guardian.

BBC již v lednu v rámci reorganizace a modernizace zpravodajské divize BBC News představila plán na zrušení 450 pracovních míst. Jeho realizaci však odložila kvůli koronavirové krizi, napsala agentura Reuters. Nyní tedy BBC plánuje propustit 520 pracovníků.

BBC uvádí, že ve zpravodajské divizi pracuje okolo 6 000 lidí včetně 1 700 mimo Spojené království.

Vysílací společnost již v roce 2016 oznámila, že chce do roku 2020 uspořit 800 milionů liber (23,9 miliardy korun), z nichž se 80 milionů liber týká BBC News. BBC na svém portálu už dříve uvedla, že polovinu plánovaných úspor v rámci BBC News se již v uplynulých čtyřech letech podařilo najít, zbývajících 40 milionů liber pak ušetří právě ohlášený reorganizační plán.

Plány na snižování počtu zaměstnanců ve středu představil rovněž britský list The Guardian, který hodlá zrušit až 180 pracovních míst. Opatření se dotkne redakčních pracovníků i zaměstnanců obchodních oddělení, včetně marketingu a reklamy.

,

Video