Diskuze

Když ženino NE nestačí. Bez násilí není znásilnění, říká české právo

Strach, slzy a slovo „ne“. Většina lidí by po takových reakcích protějšku během pohlavního styku přestala. Pro některé to však překážkou není. Dopouští se pak znásilnění? Podle zdravého rozumu ano, zákony to vidí jinak. Znásilnění je v Česku stále podmíněno použitím násilí či jeho pohrůžkou, případně zneužitím bezbrannosti. Že to nestačí, popisuje advokátka Lucie Hrdá na příběhu své klientky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud tam není násilí, tak se dá aplikovat to zneužití bezbrannosti, ne?

0 0
možnosti
ZK

Neni problem v tom, ze tomu postizena nechtela branit predem? Pokud mne nekdo omezuje na svobode (nepusti domu atd), resim to. Pak by k tomu nemuselo dojit. A vlastne svym zpusobem vetou „jestli chces, tak muzes“ dala takovy polosouhlas.

Samozrejme se nechci vibec zastavat toho chlapa. Od zacatku je hovado a uz jen za to omezovani zaslouzi na budku... Ale bohuzel v tuhle chvili asi i pochopim argumenty obhajoby...

3 0
možnosti
JD

jdu večer z práce, přede mnou žena .. zrychlí, rozhlídnu se a zrychlím taky .. ještě přidá, já taky .. začne utíkat, já taky .. začne ječet, já ještě víc .. teda nevím, před čím jsme utíkali, ale strachy jsem málem umřel .....

6 0
možnosti
MM

No to bych se strachy asi počůrala

1 0
možnosti
ML

M67a89r48i52a 54L46a44m40o69s

26. 3. 2021 12:28

To je lidská bída a některé zdejší komentáře také ...

0 0
možnosti
JF

J88o69s55e96f 36F30u95x23a

26. 3. 2021 11:50

Jako moc tomu, co se píše v článku resp. závěru soudu nerozumím. Pokud se snažila vymanit, tak přece dotyčný musel použít násilí, aby k tomu pohlavnímu styku došlo.

2 0
možnosti
KT

Jak se tak rozhlížím, jede plno holek v sebepoškozování, na práškách, na drogách, po psychiatriích. Jsou to trosky s nervy v kýblu. V životě se z toho nevyhrabou. Obrovská množina "závadných holek". Je tady faktor času. Pro sex jsou zajímavé někdy kolem 18. Pro soužití kolem 25. Pak už po nich pes ani neštěkne. Holka honí partnera a její možnosti jsou dost limitované. V tom kalupu nemá čas babrat se s psychickým zhroucením, i když k němu někdy po nějaké hloupé zkušenosti dojde. K tomu rozvody a války o děti. 50% rozvodů. V Česku je tak 80-90% šance, že se holka spálí a narazí na arogantního sobeckého nechutného slizkého chlapa.

Snažím se dobrat informace, zda je taková pohroma následkem neřešených znásilnění ze strany českých mužů? Jak je možné, že dáma utne pro okolí údajné "šťastné bezproblémové soužití" a obratem je na práškách?

V rodině a okolí mám štáb dorostenek, další holky nám dorůstají a sám mám asi 20 kamarádek. Tramal, sebevražda, "vražda", přehlídka současných kluků asociálů a arogantních zbohatlíků... Teď řeším "obrovskou lásku". Holka chodí na venerologii, protože její miláček je psychicky narušený sexuální deviant...

K tomu tato diskuse a výsměch "holčičím feministickým pseudoproblémům". Mohlo by toto vše být schováno za pojmem "znásilnění"? U holky jde o ekonomické zájmy, založení rodiny a děti. Od nechutného partnera mnoho snese. O nechutné Čechy očividně nouze nebude. ;-D

2 4
možnosti
MM

Tak ono hodně atributů přisuzovaných čistě ženám je vnímaných jako něco méně hodnotného, směšného, nechtěného. Pamatujete na Luneticy (jak se to píše?). Nebo obecně boybandy. Jakmile je něco typicky ženská, velmi často to není prestižní. Opravdoví chlapi nenosí make up, nenosí růžovou, nenakupují oblečení, já nevím, co všechno ještě. Těch věcí je tolik, že se od nich snaží distancovat i ženy samy, obvykle během dospívání. Kolik máte děvčat, co si na sebe NIKDY nevezmou růžovou, nebudou poslouchat pop a tak podobně? Často jen proto, že cítí, že jsou chytré a zároveň ambiciózní a chtějí se odlišit, nechtějí být strčené do škatulky "hloupá holka". Nebo obecně nevědí, jak se zapojit do ženského kolektivu. Nebo nemají dostatek sebeúcty (kde by ji vzaly, když společnost k ženské roli úctu projevuje tak sporadicky). Třeba mají špatný vzor ve vztahu matka - otec, kdy si otec matky neváží a ona se mu přehnaně podřizuje. Těch důvodů, proč si ženy nechají kálet na hlavu je spousta. O když si troufnu tvrdit, že moc nesouhlasím s první částí Vašeho příspěvku, zejména z pohledu vztahu, přijde mi to velmi zvířecí. Partnerství je mnohem víc než jen "dělat děti". Ovšem je pochopitelné, že po třicítce ženy dostanou nálepku "nepoužitelné". Protože v tu chvíli mají často z reprodukčního hlediska splněno a začínají konkurovat mužům. Vemte si, kolik bylo Marii Terezii nebo Kateřině Veliké, když se ujaly vlády. A já samozřejmě vím, že je blbost to psát sem, protože tady je osazenstvo složeno z lidí, kteří takovéhle informace nejsou ochotní přijmout. Ale taky to píšu Vám a třeba Vás něco z toho osloví. I když dostanu milion mínusek. Ale jo, podle mě by se ženy cítily více ve své kůži, kdybychom se té kůži nevysmívali

0 2
možnosti
PP

P30e94t94r 63P38l30o22t

26. 3. 2021 9:02

Bude se soulozit jen za pritomnosti statniho notare a hotovo.

1 1
možnosti
JS

J83a71n 53S82o43u94č62e63k

26. 3. 2021 13:18

Jako ve Sportce, "ještě upozorňuji, že na soulož probíhá pod dozorem notáře".

0 0
možnosti

Souhlasím s tím, že když jeden řekne "ne", má ten druhý přestat. Problém je ale v tom, jak dokázat, že jeden řekl "ne". Když to dojde až k soudu, tak je to tvrzení proti tvrzení. V takovém případě musí soud obžalovaného uznat nevinným.

6 0
možnosti

v normální světě by ten soud dopadl, jak píšete. V tom dnešním, zešílevším díky různým-ismům, to dopadne opačně

0 1
možnosti
JK

Ten příběh je nějaký divný... vždyť je v něm uvedeno, že žena se aktivně fyzicky bránila, když se pokoušela muže odstrkovat, tedy tento musel použít násilí, aby překonal fyzický odpor. Nebude důvod jeho osvobození tedy jinde? Nebo je to jen smyšlený příběh od někoho, kdo se neumí zamyslet nad tím, jestli to co vyplodil dává smysl?

14 0
možnosti
JK

J26a74n 45K37r88á25s63a

26. 3. 2021 8:09

Přesně tak. Je to jen hledání problémů tam, kde nejsou. Tím samozřejmě nechci nijak snižovat a znevažovat problém znásilnění.

4 2
možnosti
DR

Niekedy je dobrým sado-maso a znásilnením veľmi tenká čiara !

1 1
možnosti