Zima se drží, noční mrazy nepovolí

  • 13
Kalendář pomalu směřuje k jaru, ale za okny vládne nefalšovaná zima a nehodlá se vzdát. Po víkendových mrazech se sice oteplilo, už ve středu se ale začne opět ochlazovat. Další skok nastane v sobotu, kdy mohou teploměry ukázat až plus šest stupňů. Noci však budou stále mrazivé.

Čtvrteční noc bude oblačná se sněžením. Teploty klesnou až k minus jedenácti stupňům, při vyjasnění mohou jít i o čtyři stupně níž. Přes den bude polojasno, přechodně až oblačno s teplotami od minus čtyř do nuly. Na horách bude minus osm a místy zasněží.

"Ve vyšších polohách se budou místy tvořit sněhové jazyky, popřípadě v horských polohách i závěje, a to hlavně na východě našeho území," upozornil Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu.

Sněžit bude i v pátek, hlavně v horách na severu republiky. V nížinách budou podle předpovědi srážky smíšené, ojediněle namrzající. Noc bude opět mrazivá, při vyjasnění mohou teploměry ukázat i minus 14 stupňů. Přes den bude rtuť kolísat kolem nuly. Vítr na horách může v nárazech nabrat rychlost až 20 metrů za sekundu.

Předpověď počasí
podle Meteopressu

Sobota pak bude zřejmě nejteplejším dnem týdne. Přes den zaprší a v polohách nad 500 metrů zasněží, ale předpověď počítá s nejvyššími denními teplotami od dvou do šesti stupňů. Bičovat nás bude opět čerstvý jihozápadní vítr.

"Za studenou frontou k nám v neděli začne proudit chladný vzduch od severozápadu," naznačil další vývoj počasí meteorolog.

Neděle tak bude zatažená se sněžením, v nížinách může zapršet. Noční teploty se budou držet spíše pod nulou, denní mohou vystoupat až čtyři stupně nad bod mrazu.

Déšť a na horách smíšené srážky, takové počasí slibuje předpověď na začátek příštího týdne. Nejnižší noční teploty zůstanou pod nulou, při vyjasnění i deset stupňů pod ní. Odpoledne bude nad nulou a postupně se může rtuť vyšplhat až na osm stupňů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video