Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportáž skončila 15. 12. 2012 19:09

Zima na silnici i železnici

Počasí komplikuje dopravu řidičům i strojvedoucím, silničáři jsou v pohotovosti

16:22
Jihomoravský kraj
Na silnici 374 u obce Bílovice nad Svitavou skončilo auto v řece. Na místě jsou záchranáři.
16:13
Praha
Do šestnásté hodiny evidovala pražská záchranka 13 úrazů na náledí, dvě podchlazení organismu a první případ úmrtí v souvislosti s mrazivým počasím.
16:02
Olomoucký kraj
Na silnici z Býškovic na Horní Újezd na Přerovsku je ledovka. Zapadl tam kamion a cesta je zcela neprůjezdná.
  • Sníh a silničáři na dálnici D1 u Rousínova.

    Sníh a silničáři na dálnici D1 u Rousínova. / Autor: Jiří Salik Sláma, MAFRA

15:34
Liberecký kraj
Lučanskou ulici v Liberci zablokovaly uvázlé kamoiony. Neprůjezdná je v obou směrech. Na místo jedou silničáři.
15:21
Pardubický kraj
Kamion, který blokoval silnici I/35 u odbočky na Vysoké Chvojno na Pardubicku, se podařilo odstranit ke kraji vozovky, a řidiči tak po více než čtyřech hodinách mohou projet.
15:08
Zlínský kraj
V Hrobicích na Zlínsku stojí v kopci uvízlý kamion. Důvodem je zledovatělá vozovka.
14:40
Královéhradecký kraj
Neprůjezdná je silnice mezi obcemi Liberk a Zdobnice u Rychnova nad Kněžnou. Probíhá tam vyprošťování havarovaného vozidla.
14:18
Zlínský kraj
Řidiči tří aut a traktoru nezvládli jednu ze zatáček u obce Modrá na Uherskohradišťsku a vozidla "poskládali" na sebe. Silnice se v zimě neudržuje, jde však o oblíbenou zkratku z Uherského Hradiště na Kroměříž. Více o netradičním karambolu si můžete přečíst zde.
13:39
Plzeňský kraj
Srážka sypače s osobním autem komplikuje provoz na křižovatce silnice I/22 v Hluboké na Domažlicku. Střet se naštěstí obešel bez zranění.
13:37
Středočeský kraj
Kamiony mají problémy také v Čerčanech u Benešova. Na kluzké vozovce se tam vzpříčila dvě nákladní auta. Na místo jede vyprošťovací vůz a silničáři.
13:29
Ústecký kraj
Havárie nákladního auta zablokovala sjezd z dálnice D8 na Petrovice za tunelem Panenská směrem do Německa. V hraničním úseku dálnice hustě sněží, místy se tvoří i sněhové jazyky. Projet je možné se zvýšenou opatrností.
13:13
Jihočeský kraj
Další vzpříčený kamion ucpal silnici mezi Bližší Lhotou a Novou Pecí na Českokrumlovsku. Nehoda by měla být odstraněna do druhé hodiny.
13:07
Královéhradecký kraj
V hradeckém kraji ráno ještě pořád hustě sněžilo, ale policie eviduje v porovnání s pondělím jen třetinu dopravních nehod. "Řidiči si snad konečně uvědomili, že je zima a že by měli jezdit opatrně. Od rána evidujeme 11 nehod, všechny bez zranění," řekla mluvčí krajské policie Ivana Ježková. V Hradci Králové přestalo sněžit během dopoledne, na silnicích leží zbytky rozbředlého sněhu.
13:04
  • Stojící auta na příjezdu do Prahy ve směru od Brna v úterý dopoledne

    Stojící auta na příjezdu do Prahy ve směru od Brna v úterý dopoledne / Autor: Jiří Meixner, iDNES.cz

12:59
Zlínský kraj
Ve Francově Lhotě spadla šestašedesátiletá žena na náledí pod autobus, který jí přejel nohu. Utrpěla komplikovnou zlomeninu.
12:40
Jihomoravský kraj
Neprůjezdná je silnice z Kyjova do Žádovic, kde havaroval nákladní vůz. Podle informací jihomoravských hasičů leží na boku uprostřed silnice. Ta bude uzavřena zhruba do tří hodin odpoledne.
12:26
Karlovarský kraj
Mezi Krásnem a Bečovem nad Teplou havarovalo nákladní auto. Silnice je průjezdná, dopravu řídí policisté. Provoz zastaví až při vyprošťování kamionu.
12:21
Středočeský kraj
V Hostivicích u tvrze sjel, zřejmě kvůli kluzké vozovce, do příkopu kamion. Hrozí, že se převrátí na budovu, na místě jsou hasiči.
12:20
Pardubický kraj
Další dopravní nehoda na frekventované silnici I/35 se stala pět minut před dvanáctou v obci Jaroslav na Pardubicku. Jde o nehodu nákladního a tří osobních aut, v místě se tvoří kolony vozidel.