Ze 182 dvou obyvatel je v exekuci 40 % z nich. Odkud se exekuce berou a o koho jde, starosta ani místní neví. (13. února 2024) | foto: Anna Boháčová, MAFRA

Černé duše kazí Zhoři pověst. Jak se žije v obci, kde je téměř půlka lidí v exekuci

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Je to tady na ho*no. Tady nic není, říká dvacetiletá Hanka, která ve Zhoři u Tachova žila jedenáct let. Na návsi vedle rybníka není v úterý dopoledne kromě nás a několika koček nikdo. V okolí je občas slyšet kokrhání kohoutů a štěkání psů. „Mám toho dost, stěhuju se do Německa,“ pokračuje. Vítejte ve Zhoři, „líhni“ exekucí.

Přestože podle Hanky v obci nic není, v jedné věci přece jen drží prvenství – v podílu exekucí na počet obyvatel. Podle poslední Mapy exekucí, která zpracovává data Exekutorské komory, je v obci 40,77 % procent lidí s exekucí. Dohromady jich mají 392. Ze 130 obyvatel starších 15 let je v exekuci 53 z nich, což vychází přibližně na 7,4 exekuce na jednoho.

O tom ale Hanka nic konkrétního neví. „Jo, lidi tady mají problémy, jenom se o tom nemluví,“ dodává s tím, že se vše nejspíše týká bytovek nedaleko návsi, kde v minulosti docházelo i ke rvačkám.

Některým se propadá střecha, další mají vytlučená okna v prvním patře, v přízemí už jsou nová, plastová.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video