Diskuze

Zavření věznice v Drahonicích se obávají starostové i zaměstnanci

Věznice v Drahonicích u Lubence na Lounsku se zavře od 1. května. Zaměstnancům to v úterý osobně oznámil generální ředitel vězeňské služby Petr Dohnal s náměstkem ministra spravedlnosti Danielem Volákem. Zaměstnanci i starostové z okolí se obávají, co bude dál.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Já se v tom tak nějak neorientuju... Není to zase tak dávno, když všechny zprávy na toto téma začínaly tím, že věznice jsou zoufale přeplněné a teď se najednou mají rušit pro nedostatek "zákazníků". Neni to divný?

0 0
možnosti
AK

Obávají se plným právem.Pokud soudci budou soudit takovým způsobem jako Škárku s Bártou. No a s Blažkem,Bradáčovou,Zemanem to ani nehne,není čemu se divit.

1 0
možnosti
LH

..."VĚTŠÍM POČTEM VĚZŇŮ K PROSPERITĚ REPUBLIKY...!!!"...celou dobu se tu píše, kolik stojí vězni peněz, jak pro ně není práce a najednou zrušení jedné nevýznamné věznice způsobí kolaps vesnice ?...jinak zástupce odborů Holubička je asi povoláním komik, protože věta, že " "Ne všichni ale mohou dojíždět, třeba nemají ani auto," , když ve vzdálenosti do 20 kilometrů jsou věznice Oráčov a Nové Sedlo a do 70 kilometrů jsou další tři vězení, je fakt v dnešní době k pousmání...:-)

3 1
možnosti
NN

Já bych s tím rušením zase tak nespěchala ...

1 1
možnosti
MK

V tomto státě bylo údajněpřed nedávnou tzv. amnestií asi 6,5 tisíce odsouzených, kteří nenastoupili do výkonu trestu. Kdyby naše slavné Úřady a jejich Úředníci, od soudů přes policii až po vezeňskou službu, hnuli zadkem a začali laskavě něco dělat a přestali si stěžovat na nedostatky (od neustále omílaných peněz po kdoví co), tak by se nejenom tato věznice hravě naplnila! A ještě by pochybělo...

No a pak by stačilo zorganizovat vězňům práci a dohlédnout na jejich POVINNOSTI, místo toho, aby se celá společnost zabývala PRÁVY vězňů od jídla po dostatek prostoru. Do basy se nechodí za odměnu ani na rekreaci!

4 1
možnosti
LM

L74i43b66o95r 85M47a15r19e48k

26. 3. 2013 20:38

Myslím, že by nebyl problém tu věznici opět naplnit.

Poškozeni budou jen normální občané. Trest by měl být více veden k náuce pracovních návyků a k zisku státu na vězeňství. Tzn. vězni by si měli na vazbu vydělat. Měli by žít ve vězení jen z toho na co věznice vydělá jejich pracovní činností.

Pokud nevydělá, nechť se jim podstatně zkrátí náklady na provoz věznic. V zimě netopit, voda na mytí jen studená, poloviční stravovací dávky.

Ve vězení nefunguje převýchova, nechť je tedy především trestem.

5 0
možnosti