Diskuze

Zaorálek zrušil výběrové řízení na šéfa Národní galerie, které vypsal Staněk

Ministr kultury Lubomír Zaorálek z ČSSD se rozhodl zrušit výběrové řízení na šéfa Národní galerie a zahájit i přezkum rozhodnutí exministra Antonína Staňka zrušit památkovou ochranu Hadích lázní v Teplicích. Zaorálek tak vstoupil do dvou zásadních rozhodnutí svého předchůdce ve vládním křesle, i když šlo o kroky politika stejné strany.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Ráznost brouka Pytlíka mu nechybí.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že předchůdce to udělal špatně. Vždy je třeba naznačit, že předchůdce nebyl ideál, zatímco já ideál jsem a důvěru mi danou absolutně nijak nezklamu. To dá rozum... Takže vše zrušit, obnovit, vyhlásit, přijmout. Než k tomu ale dojde, je naprosto nutné oslovit skutečné odborníky, kteří řeknou, co a jak je správné. Pochopitelně jsou odborníci z mého okolí, jinak by to ani nešlo. Přece tady nebudu makat nějak zadarmo, či co... Hurá do toho a půl je hotovo. Ostych nebo odbornost jsou věci, jež neznám, ale rád se za nějaký ten bakšiš nechám poučit.

2 0
možnosti
ZD

Perfektní vyjádření těch tahounů co je jich plná ČSSD. Zapomněl jste dodat, že až se to dokončí - jak jste popsal - tak jsou tady už nové volby. A byla s tím fůra práce a volte nás znovu a přede mnou byla spálená zem apod.

0 0
možnosti
BV

Mnozí diskutující zcela naplnili mé očekávání a začali tu "oprašovat" odvolaného ředitele NG Fajta. Z předchozích diskuzí vím, že je marné většinu z vás žádat, abyste si důkladně prostudovali Protokol z kontroly v Národní galerii a dotyčnou smlouvu, ještě marnější je očekavat, že byste respektovali zjištění a závěry v něm uvedené. Vy budete stále hájit svého miláčka i když zdefraudoval milion.

Zveřejněný protokol a smlouva dokazuje oprávněnost odvolání Fajta

Doc. Dr. et Ing. Jiří Fajt, Ph.D., v postavení veřejného funkcionáře porušil ustanovení § 3 zákona č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů:- odst. 3 písm. a)

TÍM, ŽE VYUŽIL SVÉHO POSTAVENÍ K ZÍSKÁNÍ MAJETKOVÉHO PROSPĚCHU, NEBOŤ V SITUACI, KDY MU NEBYLA MINISTERSTVEM KULTURY SCHVÁLENA ODMĚNA, KTEROU SI NAVRHL, NECHAL ZA PENĚŽNÍ PROSTŘEDKY STÁTNÍHO ROZPOČTU VYPRACOVAT SMLOUVU O VYPRACOVÁNÍ AUTORSKÉHO DÍLA A SMLOUVU LICENČNÍ, NECHAL JI ZA NÁRODNÍ GALERII PRAHA PODEPSAT SVOU PODŘÍZENOU, KTERÁ DLE VNITŘNÍHO PŘEDPISU NG K TOMU NEBYLA OPRÁVNĚNA, A NECHAL SI PROPLATIT DÍLO, KTERÉHO VYHOTOVENÍ NEDOLOŽIL.

Jen v souvislosti se smlouvou bylo kontrolou zjištěno 9 nedostatků, které zcela jasně prokazují neoprávněnost výplaty toho milionu Fajtovi:

"Nedostatek: V průběhu kontroly nebylo vytvoření díla, ani jeho převzetí NG doloženo...."

"Nedostatek: Smlouvu za NG podepsala kancléřka NG, tedy přímá podřízená GŘ NG, který byl v roli autora, tedy druhé smluvní strany. Podle Směrnice NG ze dne 1. 7. 2018 č. 5/2017, č.j. NG/1621/2017, Podpisový řád, podepisuje kancléřka všechny smluvní závazky s objemem plnění do 500 000 Kč bez DPH spadající dle Organizačního řádu do kompetence kancléřky. K podpisu předmětné smlouvy tedy nebyla oprávněna."

Ten protokol i smlouva jsou zveřejněny a každý samostatně myslící člověk si dovede udělat úsudek sám

https://www.mkcr.cz/doc/cms_library/protokol-z-kontroly-ng_final-anonymiz-mkcrx00duoa9-kopie-10632.pdf

2 0
možnosti
ZD

Zakončil jste do správně :"..každý samostatně myslící ..." - kolik myslíte, že jich v diskusích asi účinkuje.

0 0
možnosti
JU

což je pro diskuse tohoto typu příznačné.

0 0
možnosti
JM

Obě rozhodnutí ministra Zaorálka kvituji. Je jasné, že to není Zemanovo dítě. Podobně je to s ministrem zahraničí.

0 0
možnosti
JK

J16a22n 58K91o40z50l74e53r

2. 9. 2019 18:19

Když jsem dospěl a byl jsem jmenován do vedoucí funkce tak mě moje mamka řekla " chraň se lidí kteří po nástupu do funkce přestaví nábytek, prohlásí že ti co to dělali před ním byli žabaři " celý život jsem sice dělal chyby ale tohle ponaučení jsem nikdy nezapoměl a pokud možno jsem se jím řídil

2 3
možnosti
LN

L81u98d37ě23k 21N16o33v25ý

2. 9. 2019 19:19

A co když něco opravdu převezmete po nějakém žabaři, to se taky nemá nic měnit? :-)

3 0
možnosti
PO

To si Zemičok s Burešem pomohli ;-D

0 4
možnosti
ZD

Neslušné. Nemoudré.

0 0
možnosti
PP

Proboha redaktoři, naučte se pracovat s fotografií. To jste toho Zaorálka tečkovali ručně, nebo neznáte zákonitosti práce se zvětšením fotografie???

0 0
možnosti
JN

To se nám to rozhoduje o cizich penězích bez jakékoliv hmotné odpovědnosti.

4 0
možnosti
JB

Upřímně : už jste zažili ministra, který by razantně nehaněl práci svého předchůdce a nerušil jeho rozhodnutí?

Aby za nějaký čas realizoval to, co pohaněl.

6 0
možnosti